Elektrikte Tek Tarife Resmen Basladi

Türkiye`de elektrik piyasasinda tek bir ulusal tarife uygulanmasina ve bölgeler arasindaki maliyet farklarinin ortaklastirilmasina yönelik düzenleme teblig ile yapildi.

Elektrikte Tek Tarife Resmen Basladi

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) konuya iliskin ''Elektrik Piyasasinda Uygulanacak Fiyat Esitleme Mekanizmasi Hakkinda Teblig'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlandi.
Teblig ile 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere elektrik dagitim sirketleri arasinda yapilacak destek tutarlari formüllerle belirlendi.
Teblige göre, fiyat esitleme mekanizmasinin esaslari her bir dagitim sirketinin içinde bulunulan tarife yili için ilgili mevzuat çerçevesinde belirlenen dagitim ve iletim bedellerine iliskin Kurul tarafindan onaylanmis olan gelir tavanlari ile kayip-kaçak enerjiye iliskin ilgili mevzuat kapsaminda gelir ihtiyaci dikkate alinacak.
Her bir görevli perakende satis sirketinin içinde bulunulan tarife yili için ilgili mevzuat çerçevesinde belirlenen perakende satis hizmetine iliskin Kurul tarafindan onaylanmis olan gelir tavani ile perakende enerji satisina dair ilgili mevzuat kapsaminda öngörülen gelir ihtiyaci dikkate alinacak.
Destek tutarlarinin ödenmesi Teblig kapsaminda yapilan hesaplamalar neticesinde ilgili perakende satis tarife dönemi için destekleyici durumda olan dagitim sirketleri ile görevli perakende satis sirketleri, hesaplanan tutarlari esit taksitler halinde ve her ayin 15'ine kadar TETAS'a ödeyecek.
Ocak ve Subat 2013 destek tutarlarinin ödenmesi Teblige eklenen geçici madde ile teblig kapsaminda yapilan hesaplamalar neticesinde ilgili perakende satis tarife dönemi için destekleyici durumda olan dagitim sirketleri ile görevli perakende satis sirketleri, Ocak ve Subat 2013 dönemine iliskin hesaplanan tutarlari bu tebligin yayimlandigi günden itibaren bes is günü içerisinde TETAS'a ödeyecek.

Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284