Elmasehir Mahallesi’ne Fuar Ve Kongre Merkezi Geliyor

Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Elmasehir Mahallesi’nde Karaman’in ihtiyaç duydugu fuar ve kongre merkezi insa edeceklerini belirtti.

Elmasehir Mahallesi’ne Fuar Ve Kongre Merkezi Geliyor

Fuar ve Kongre Merkezinin daha önce otogarin bulundugu alanda planlandigini, daha sonra Valilik ve Sivil Toplum Örgütleri ile yapilan istisareler sonucu projenin baska bir bölgede yapilmasinin daha uygun olduguna karar verdiklerini ifade eden Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan konuyla ilgili olarak sunlari söyledi:
“Seçim beyannamemizde Fuar ve Kongre Merkezi konusunda bir düsüncemiz vardi. Su an projenin yaklasik maliyet hesaplari yapilmakta. 20–25 güne kadar proje teknik olarak hazir vaziyette olacak ve ihalesine çikacagiz. Karaman’a sayginlik kazandiracak Fuar ve Kültür Merkezi, Elmasehir Mahallesi’ndeki Kapali Pazaryeri ile 1.Toki’nin arasindaki kendi mülkümüz olan 22.036 m2’lik alana insa edilecek.
Projemiz; Bodrum, Zemin, 1.Kat ve Teras Kat olarak toplam 8750 m² dir. Betonarme ve çelik yapi nizaminda 500 kisilik kongre merkezi yapilmasi planlanmaktadir. Kongre merkezimiz ayni zamanda toplanti, seminer, çalistay, konferans vb. etkinliklerde kullanilabilecek multi-fonksiyonda yapilacaktir. 1500 m² Fuar Alani da betonarme ve çelik konstrüksiyondan olusmaktadir. Çok amaçli organizasyonlarda kullanilabilecek olan Fuar Alani, Kongre Merkezi ile baglantili olacak. Ayrica kapali sistem harici açik alanlarla fuar alani genisletilebilecek.
Devlet Planlama Teskilati, Kalkinma Bakanligi ve belediyenin destegi ile birlikte Karamanimiza çok güzel bir yer kazandiracagiz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284