Elvan: Bu Millet Terör Örgütünün Amaçladigi Yilginlik Ve Ümitsizlik Batagina Düsmeyecektir

Karaman Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Baskani Lütfi Elvan, bugünlerde yasanan bazi olaylar neticesinde tarihin bir kez daha tekerrür ettigini dile getirerek bazi kimselerin tarihin bu tekerrüründen bilerek ya da bilmeyerek ders almadiklarina vurgu yapti.

 Elvan: Bu Millet Terör Örgütünün Amaçladigi Yilginlik Ve Ümitsizlik Batagina Düsmeyecektir

 

Elvan Hatay Reyhanli’da gerçeklesen korkunç saldiriyi kinayarak basladi. Olayi Türkiye’nin gelismesine ve sorunlarinin çözülmesine karsi bir eylem olarak yorumlayan Elvan, yasanan süreçten rahatsiz olan çevrelerin bu çabasinin halkimizin sagduyusu sayesinde akamete ugrayacagini söyledi.
AK Parti iktidarlari Sn. Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan önderliginde ülkemizin birikmis tüm kronik sorunlarini bir bir çözdügü ifade eden Elvan, kalan tek ve en önemli sorun olan terör konusunda da tarihin en önemli adimlarinin atildigina vurgu yapti. Bu sorunun çözümünü istemeyen bir takim menfaat guruplarinin provakatif eylemlerinin bu manada degerlendirilmesi gerektigini belirtti.
Çocuklarimiza baris ve huzur içinde yasayacaklari bir ülke emanet edebilmek için bugün birçok fedakârligin yapilmasi gerektigini söyleyen Elvan, terör belasinin bitirilmesi içinde yapilmasi gereken birçok fedakârligin ve çabanin oldugunu ifade etti.
Elvan, Türk Dil Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Yunus Emre ve onun hosgörü dünyasini anmanin, onu yadetmenin önemine vurgu yapti. Karaman Belediyesinin organize ettigi Yunus Emre Hosgörü Sofrasinin önemine deginen Elvan, 13. yüzyildan günümüze kadar gelen bu faaliyetin ifade ettigi mana ve düsünceye sahip çikilmasi gerektigine vurgu yapti. Yunus’la beraber günümüze gelen Kapimiz açiktir girene Lokmamiz helaldir yiyene anlayisinin ifade ettigi derin mananin altini da özellikle çizdi.
Elvan, dil ve kültür birliginin önemine de dikkat çekerek dilimize ne kadar çok sahip çikarsak dilimizi ne kadar çok gelistirirsek milletimizin varligi ve gücünü de o kadar artiririz dedi. Dilin gelismesi sadece bazi kelimelerin ithal edilmesi demek olmadigini ifade eden Elvan, ayrica bizi geçmisimizden kopartan bir yaklasim içerisinde bulunmak da degildir dedi. Elvan devamla;
Bugün 1930’lu yillarda yazilmis Türkçe bir kitabi genç bir kardesimiz okudugu zaman anlamada güçlük çekiyorsa, demek ki bu alanda bizim ciddi bir sorunumuz var. Bizim geçmisimizle olan bagimiz, belki dilimizle, kültürümüzle koparilmaya çalisildi. Ama su Dil Bayrami etkinlikleriyle ve hükümetimizin almis oldugu tedbirlerle insallah bu bagimizi daha güçlendirecegiz. Bir milletin geçmisiyle bagini koparmak istiyorsaniz, o dili tahrip etmeniz gerekiyor. O dili yozlastirmaniz gerekiyor. Ama basta Basbakanimiz olmak üzere hükümetimizle birlikte hep beraber bu dilimizin yozlasmanin önüne geçecegiz” diye konustu.
Elvan, Yunus Emre’nin Karaman’in önemli bir degeri oldugunu ifade ederek, Yunus Emre Hosgörü Sofrasinin zengin, fakir tüm Karamanlilari bir araya getirdigini söyledi. Elvan; “Çocuklarimiza, sahip oldugumuz tarihi ve kültürel degerlerimizi iyi anlatmamiz ve bununla gurur duymamiz gerektigine vurgu yaparak yarinimiz olacak gençlerimizle de ayni sekilde gurur duymak istiyoruz” seklinde sözlerini sona erdirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284