Elvan: “Gerekirse Twitter Kapatilir”

AK Parti Karaman eski milletvekili ve suan Antalya Milletvekili ayni zamanda Mersin Milletvekili adayi olan Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme eski Bakani hemserimiz Lütfi Elvan, bombali saldiri öncesinde sosyal medyadan saldiri olacagina iliskin mesajlar atan kullanici bilgilerini Twitter’in paylasmakta güçlük çikarmasi hakkinda, “Her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. Böyle bir girisim içerisine girmesi halinde gereken neyse o yapilir, gerekirse Twitter kapatilir” dedi.

Elvan: “Gerekirse Twitter Kapatilir”

AK Parti Antalya Milletvekili ve Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme eski Bakani Lütfi Elvan, TGRT Haber ekranlarinda yayinlanan “Neler Oluyor” programinda, Ihlas Haber Ajansi (IHA) ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yasar’in gündeme iliskin sorularini cevapladi.
“TERÖRE VE SIDDETE ASLA BOYUN EGMEYECEGIZ”
Elvan, Ankara Gari önünde gerçeklestirilen bombali saldiriyla ilgili, “Sadece kuklalar ve masalar degil, o masayi tutanlar, o kuklayi oynatanlar mutlaka ortaya çikacak. Devletimize, milletimize, bayragimiza, ülkemize yapilan bu saldiriyi biz kiniyoruz, lanetliyoruz. Milli birligimiz ve beraberligimiz hedef alinmistir burada. Kardesligimiz hedef alinmistir. Teröre ve siddete asla boyun egmeyecegiz. Bu konuda kararlilikla mücadelemizi sürdürecegiz” dedi.
DEMIRTAS’IN SALDIRIYA ILISKIN AÇIKLAMALARI
Ankara Gari önündeki bombali saldiri sonrasi HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas’in açiklamalarini elestiren Elvan, “Olaydan sonra Demirtas çikip ‘bu devlet tarafindan gerçeklestirilmistir’ diyor. Utanmadan, alçakça bir saldirida bulunuyor. Son derece ayrilikçi ve kiskirtici bir tutum içerisinde… Sanki Demirtas bu olayin olacagini önceden biliyormus, nasil bir yaklasim içerisinde olacagini önceden dizayn etmis ve bir sekilde olay olur olmaz böyle bir ifade kullaniyor. Bu devletine olan saygisizlik, hukukuna olan saygisizlik, millete saygisizlik. Terör örgütü, terör örgütüdür. PKK’ya gelince ‘terör örgütü degil’, ama baska örgütler olunca terör örgütü. ISID’i de terör örgütü, DEAS’i da terör örgütüdür, PKK da terör örgütüdür” diye konustu.
“TWITTER’A KARSI HER TÜRLÜ TEDBIR ALINIR”
Elvan, Patlamanin oldugu günden önce Twitter’dan “Ankara’da yarin bomba patlayacak” mesajini atan kullanicilarin bilgilerinde PKK ve DEAS örgütlerine ait bulgularin bulunmasi ve Twitter yönetiminin ilk asamada bu kullanicilara ait bilgileri “özel hayatin gizliligi” nedeniyle paylasmamasiyla ilgili olarak, “Bir terör hadisesi olusuyor, bu terörün arkasinda kim var arastirmaya çalisiyorsunuz, bununla ilgili yargi karariniz var ve Twitter kalkip böyle söylüyorsa, biz de burada geregini yapariz. Bunun geregi sudur; her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. Eger terörle mücadele gerekiyorsa bunu biz yapacagiz. Ama Twitter’in kalkip da terör örgütünü koruma gibi bir egilim içerisine girmesi kabul edilemez. Böyle bir girisim içerisine girmesi halinde gereken neyse o yapilir, gerekirse Twitter kapatilir. Teröre karsi mücadele etmekte kararliysalar bize bu konuda yardimci olmak zorundalar. DEAS, Esad’a destek vermekten bahsediyor ve Esad’a destek veriyor, Esad, PYD’ye destek veriyor, PYD, PKK’ya destek veriyor. Kendi içerisinde bir döngü var. Bunlarin hepsi terör örgütü” degerlendirmesinde bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284