Elvan: “Karaman-Adana Hizli Tren Hatti Ihalesi Degerlendiriliyor”

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Karaman-Adana Hizli Tren Hatti ihalesini degerlendirdiklerini söyledi.

Elvan: “Karaman-Adana Hizli Tren Hatti Ihalesi Degerlendiriliyor”

Karaman’da 9 kilometrelik Mersin-Eregli Çevre Yolu’nun temel atma töreninde konusan Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, bugün 49 rehinenin sag salim Türkiye’ye getirildigi için mutlu bir gün oldugunu söyleyerek, "Haberi alir almaz büyük bir mutluluk içerisinde çevremdeki arkadaslarla paylastim. ‘Sanliurfa’ya veya Ankara’ya gidebilir miyim?’ diye düsündüm. Ancak Ermenek’te olmamiz nedeniyle maalesef Sanliurfa ya da Ankara’ya gitme imkanim olmadi. Ama huzurlarinizda Sayin Cumhurbaskanimiza, Sayin Basbakanimiza, MIT Müstesarimiza ve emegi geçen tüm kardeslerimize huzurlarinizda çok tesekkür etmek istiyorum. Asagi yukari 3 aydan beri bu rehine olan kardeslerimizin spekülasyonlari yapildi. Onlar üzerinden siyaset yapilmaya çalisildi. Bu bizleri çok üzdü. Inanin konusmak istedik konusamadik, cevap vermek istedik veremedik. Zannediyorum bizi elestiren kesimler bugün bizlerin ne kadar samimi oldugunu, Türkiye için her seyi yapabilecegimizi görmüslerdir diye düsünüyorum" dedi.
“GECE GÜNDÜZ ARI GIBI ÇALISIYORUZ”
Türkiye genelindeki karayollari çalismalari ile ilgili açiklamalarda bulunan Bakan Elvan, “Eylül ayindayiz. Karayollari Genel Müdürlügü olarak Ocak 2014’ten Eylül ortalarina kadar bizim 10 milyar liralik harcamamiz söz konusudur. Yani 9 buçuk aylik sürede eski para ile 10 katrilyonluk harcama gerçeklestirdik. 2002 dönemine baktigimizda 1 yilda yapilan harcama tutari 1 katrilyonu bile bulmuyor. 700-800 milyon lira civarinda. Yani geçmis dönemlerde asagi yukari 14 yilda yapilan isi biz bir yilda yapiyoruz. 81 ilimizde su anda 2 binin üzerinde santiyede çalismalar yapiliyor. Firmalarimiz, mühendislerimiz, isçilerimiz gece gündüz ari gibi çalisiyorlar. Ben huzurlarinizda hem Karayollari Genel Müdürlügümüze hem de tüm yüklenici firma yetkililerine tesekkür etmek istiyorum. Bu kardeslerimiz geceli gündüzlü çalisarak bölünmüs yollar yapiyorlar. Tüneller, kavsaklar, köprüler viyadükler yapiyorlar. Daha iki gün önce Kahramanmaras’taydim. Tam 8 kilometrelik Kahramanmaras’i Göksun’a baglayan bir yol, tam 8 kilometrelik bir tünel açtik. Insallah önümüzdeki günlerde bu tünelin açilisini yapacagiz. Ulasim altyapisini gelistirmeye yönelik çalismalarimiz hizla devam ediyor. Insallah bundan sonraki süreçte de ülkemizin gelismesine, kalkinmasina ulastirma sektörü olarak gereken her türlü katkiyi verecegiz. Bir ilin bir bölgenin kalkinmasi için olmazsa olmazlarin basinda egitim altyapisi, beseri sermaye ve ulasim altyapisi gelir. Eger siz güçlü bir ulasim altyapisina sahipseniz beseri sermayeniz güçlü ise sizi hiç kimse engelleyemez. Bu yüzden ulasim altyapisina çok önem veriyoruz” diye konustu.
“KARAMAN-ADANA HIZLI TREN HATTI IHALESI DEGERLENDIRILIYOR”
Karaman’i Adana’ya baglayan hizli tren hattinin ihalesine çiktiklarini belirten Bakan Elvan, “Su anda degerlendirme asamasinda. Bugün yarin sonuçlanacak insallah. Istanbul’u, Ankara’yi, Konya’yi Karaman’i Mersin ve Adana’ya baglayacagiz. Yani denizle bulusturacagiz. Karaman’da üretim yapan bir kardesimiz hizli tren ile kendi yükünü kendi konteynirini dogrudan Mersin Limani’na tren hatti üzerinden gönderme imkanina kavusacak. Eger bu isletmelerimiz isterlerse kendi vagonlarini, kendi tren setlerini de alabilecekler. Bununla ilgili altyapi çalismalarini hemen hemen tamamladik. Önümüzdeki günlerde bunlari sizinle paylasacagiz. Ama bugün bile kendi yükünü tasiyan firmalarimiz varsa kira karsiligi bunlara izin veriyoruz. Konya, Karaman, Aksaray, Kirsehir, Nevsehir, Nigde illerimiz saglanan ulasim altyapisiyla birlikte önemli bir gelisme kaydedecekler. Artik birçok firma için bu illerimiz çok cazip olmaya baslayacak" ifadelerini kullandi.
Konusmanin ardindan Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, kürsüde beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte yolun temelini atti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284