Elvan Sözünü Tuttu. Kooperatif Borçlarinda Yeniden Yapilandirma

2012 yilinda yasanan kuraklik nedeni ile ciddi mali sikinti içinde bulunan tarimsal amaçli kooperatifler ve ortaklarinin bir süreden beri bu sorunlarinin çözümünü saglayacak bir yapilandirma için Karaman Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan’dan yardim istedikleri dile getirilmisti.

Elvan Sözünü Tuttu. Kooperatif Borçlarinda Yeniden Yapilandirma

Konuyla ilgili olarak her firsatta bu meselenin çözümünü isteyen kooperatiflerin derdine derman olacak düzenleme nihayet yapildi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Baskani sifati ile inisiyatif kullanarak konuyu Sn. Basbakan’a sunan Lütfi Elvan, Basbakanimizin da uygun görmesi ile 03/04/2013 tarihinde düzenlemenin TBMM’de yasalasmasinin önünü açti.
Elvan, tarimsal kredi kooperatiflerinin tarimsal amaçli kooperatif ve ortaklarinin muaccel borçlarinin yeniden yapilandirilmasina yönelik kanunun önümüzdeki günlerde Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge girecegini dile getirdi.
Elvan, bu kanunla, borcunu ödeyemeyen kooperatif ve ortaklarina 2015 Ekim ayina kadar borç ertelemesi imkani saglandigina ayrica borçlari esit taksitler halinde 5 yilda ödeyebileceklerine de vurgu yapti.
Kanunla getirilen ödeme kolayligindan yararlanmak isteyen kooperatif ve ortaklarin kanunun yürürlüge girdigi tarihten itibaren 8 ay içerisinde bulunduklari Ilin Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlüklerine basvurmalari gerektigini söyleyen Elvan, 6111 sayili kanun ile yapilandirma hakki kazanan ancak tekrar muaccel duruma düsen kooperatiflerinde bu haktan yararlanacaklarini dile getirdi.
Elvan ayrica bir baska düzenleme ile kredi kullanan ve kefil olan kooperatif ortaklarina uygulanan eslerin rizasinin aranmasi sartinin da ortadan kaldirildigini, bundan böyle kullanilacak olan kredilerde kooperatif ortak ve kefillerinin eslerinin rizasinin aranmayacagini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284