Elvan Ve Konuk, Konev’in Programina Katildi

Basbakan Yardimcisi hemserimiz Lütfi Elvan ve ilimiz Milletvekili TBMM Gida, Tarim ve Köyisleri Komisyonu Baskani Recep Konuk, baskanligini ilimiz eski Valilerinden Hakki Teke’nin yaptigi Konya Egitim Kültür ve Saglik Vakfi’nin düzenledigi programa katildi.

Elvan Ve Konuk, Konev’in Programina Katildi

Basbakan Yardimcisi Lütfi Elvan, “Biz kosar adim reformlarimizi gerçeklestirmeye çaba sarf edecegiz ama bize ayak uyduramayan, biz kosarken kaplumbaga hiziyla gitmeye çalisan bürokratlar varsa onlarla maalesef devam etmemiz mümkün olmayacak” dedi.
Basbakan Yardimcisi Lütfi Elvan, Konya Egitim, Kültür ve Saglik Vakfi’nin(KONEV) düzenledigi programa katildi. KONEV üyeleri ile bir araya gelen Elvan, 1 Kasim seçimlerinin ardindan hayata geçirilmesi planlanan reformlar hakkinda bilgi verdi.
Son 1.5 yilda 4 önemli seçim gerçeklestirdiklerine dikkat çeken Elvan, “Mahalli Idareler seçimleri, Cumhurbaskanligi seçimleri, 7 Haziran ve 1 Kasim’da tekrar bir genel seçimle karsi karsiya kaldik. Bu son 1.5 yillik süre içerisinde bir taraftan Türkiye’de ki seçim havasi, diger taraftan dis konjonktürün ülkemizde yarattigi bazi etkiler ve bu gerçekten rahat yasanamayan bir süreçte Türkiye bazi önemli reformlarini maalesef istenilen düzeyde gerçeklestiremedi. Bir taraftan seçimlerin olmasi, disarida yasanan bazi sikintilar nedeniyle ama 1 Kasim’da milletimiz güçlü bir hükümete ihtiyaç oldugunu ve mutlaka Türkiye’nin su son 13 yilda gerçeklestirmis oldugu reformlara devam etmesi gerektigi konusunda bize hükümeti emanet etti. Bu güne kadar oldugu gibi bundan sondaki süreçte de milletin bize vermis oldugu bu emaneti asla yere düsürmeyecegiz” diye konustu.
Yeni dönemde 1 Kasim ile birlikte artik Türkiye’de yeni bir atilim, yeni bir reform sürecinin baslatildigini belirten Elvan, konusmasina söyle devam etti:
“Bunun ilk açiklamasini Sayin Basbakanimiz gerçeklestirdi. Eylem planinin vatandaslarimizla paylasti. Bunu yaparken de 3 aylik süreçte neleri gerçeklestirecegimizi, 6 aylik süreçte neleri gerçeklestirecegimizi ve 1 yillik süreçte hangi reformlari ortaya koyacagimizi net olarak belirledi. Bu süreçte bizlere düsen çok önemli yükümlülükler var. Sadece siyasilerimize degil, elbette hükümetimizin bir kararliligi var. Bunun disinda bürokrasinin de üzerine düsen çok önemli sorumluluklar var. Bakanliklarimizda yogun bir çalisma basladi. Bu eylem planini zamaninda gerçeklestirme yönünde sadece bizlerde degil, bürokraside de müthis bir kararlilik var.”
“MUHALEFET’IN REFORM SÜRECINE DESTEGI ÖNEMLI”
Özellikle muhalefet partilerinin bu reform sürecine destek vermelerinin son derece önemli oldugunu sözlerine ekleyen Elvan, “ Eger 2003-2004 yillarindaki gibi muhalefet partilerinin hükümetimize bir destegi olursa gerçekten bu reformlari belki zamaninda önce gerçeklestirebilmemiz de mümkün olacaktir. Köklü reformlarimiz var. Özellikle çalisma hayatiyla ilgili. Esnek çalisma hayatinin olusturulmasi, kidem tazminati konulari, yine özel istihdam bürolari gibi yatirim ortamlarinin iyilestirilmesine yönelik çok sayida yapmamiz gereken düzenlemeler var. Bunlarin her birini teker teker gerçeklestirecegiz. Demokratiklesme alanindan adalete, egitim reformundan kamu yönetimine, kamu mali yönetiminden çalisma hayatina kadar çok önemli reformlarimiz bu yeni dönemde gerçeklestirilecek. Reformlarimizin gerçeklestirilmesiyle birlikte bir taraftan bizim büyüme potansiyelimizi de yukariya çekme ve o 2003-2007 dönemindeki yüksek büyüme hizlarina yaklasmaya çalisma yönünde hele hele 2023 hedefimizi yakalama yönünde büyük bir çaba sarf edecegiz” ifadelerini kullandi.
“KAPLUMBAGA HIZIYLA DEVAM EDEN BÜROKRATLARLA DEVAM ETMEYECEGIZ”
Rahat bir dönemden geçmedigimizin altini çizen Elvan, açiklamalarina söyle devam etti:
“Onun için her birimizin basini yastiga koymadan önce mutlaka ben ülkem için ne yapabilirim arayisi içinde olmamiz son derece önemlidir. Su süreçte elbette biz kosar adim reformlarimizi gerçeklestirmeye çaba sarf edecegiz ama bize ayak uyduramayan, biz kosarken kaplumbaga hiziyla gitmeye çalisan bürokratlar varsa onlarla maalesef devam etmemiz mümkün olmayacak. Bizimle birlikte kosan ve bizimle birlikte mücadele eden, bizim sahip kararliliga onlarin da sahip olmasini arzu ediyoruz. Bu çerçevede hareket eden arkadaslarimizla elbette yola devam edecegiz ama önümüze engeller koymaya çalisan, tas koymaya çalisan, isi agirdan almaya çalisan bürokratlarla da yolumuza devam etmeyecegiz. Bu mesaji buradan net bir sekilde vermek istiyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284