Emekli ve Gence Müjde!

Sosyal hayatta devrim yaratacak yeni tasaridan genç ve emeklilere müjde çikti. Terör magdurlari ise özel hastanelerden ek ücret vermeden yararlanacak

Emekli ve Gence Müjde!
Meclis'e sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Saglik Sigortasi tasarisi ile sigortalilarin yüzünü güldürecek önemli adimlar atiliyor. Esi üzerinden saglik yardimi alan esnafin prim borcu siliniyor. Terör magduru aileler özel hastanelerde ilave ücret ödemeyecek. Erkek çocuklarda 18 yasina kadar olanlarin genel saglik sigortasi sisteminden annebaba üzerinden olan yararlanma hakki liseden sonra 20 yasindan gün almamak kaydiyla 4 ay ilave süre verilerek uzatiliyor. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaslilik ayligi alanlar bu ayliklari kesilmeksizin çalistirilamazken, bu kisilere borçlarin ödenmesinde kolaylik getiriliyor.
ÖZEL HASTANE HAKKI
Terörle mücadelede malul kalanlar ile Kibris, Kore ve Istiklal Savasi gazisi olarak seref ayligi baglanmis olanlardan, devlet hastanesinden sevkli gitmeleri halinde kendilerinden ya da eslerinden özel hastaneye müracaatlarinda ayrica ilave ücret alinmiyordu. Zorunlu sevk sisteminin kalkmasiyla özel hastaneye giden bu kesimden ek ücret alinmayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284