Emekliler Için TOKI Basvurulari 9 Aralik’ta Basliyor

Basbakanlik Toplu Konut Idaresi Baskanligi tarafindan, `Emekliye Ikinci Bahar Projesi` kapsaminda Karaman`a 400 konut insa edilecek. Basvurular 9-30 Aralik tarihleri arasinda yapilacak.

Emekliler Için TOKI Basvurulari 9 Aralik’ta Basliyor

Proje ile ilgili detayli bilgi veren Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan sunlari kaydetti: "Emekli vatandaslarimizin 250 lira gibi düsük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme kosullariyla ev sahibi olmalari için Basbakanlik Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) Karaman'da 400 konut insa edecek. 2+1 planinda insa edilecek konutlar için TOKI ilgili bankalar araciligiyla ile ön talep toplayacak."
Kimler Basvurabilecek ?
Baskan Çaliskan konut projesine basvuru sartlari konusunda yaptigi açiklamada; “Emekli vatandaslarimiza yönelik yapilacak olan konutlara, Toplu Konut Idaresinden konut satin almamis olan ve Toplu Konut Idaresinden konut kredisi kullanmayan, kendisine esine veya velayeti altindaki çocuklara ait tapuda kayitli kat irtifakli / kat mülkiyetli bagimsiz bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bag, bahçe, köy evi ve isyeri hariç) olmayan, aylik hane geliri 3.200 TL'nin altinda olanlar basvuru yapabilecekler. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarini gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara basvurularini gerçeklestirebilecekler.
Ön taleplerin toplanmasinin ardindan basvurularin konutlardan fazla olmasi halinde "hak sahibi belirleme kurasi" çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin basvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasinin ardindan da emeklilerle sözlesme imzalanacak." dedi.
Konut Sayisi Talebe Göre Artirilabilecek
Karaman'da emekliler için yapilacak olan konutlarin sayisinin TOKI tarafindan ilk etapta 400 olarak belirlendigini söyleyen Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan: "Bu sayi emekli vatandaslarimizin ön talepleri dogrultusunda artirilabilecek" dedi.
Baskan Çaliskan; "Piri Reis Vadisi ve Isçi Konutlarinda Taleplerin Açilmasi Için Görüsmelerimiz Sürüyor"
Diger yandan yapimi devam eden Piri Reis Vadisi ve Isçi Konutlari projelerinde su an yeni talepler alinmadigini ifade eden Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan: "Bu projelerimizde yeni talepler açilmasi noktasinda TOKI ile görüsmelerimiz devam ediyor. Taleplerin açilmasi halinde gerekli duyurulari yapacagiz" dedi.
Vatandaslar "Emekliye Ikinci Bahar Projesi" basvuru bilgilendirme formuna //www.toki.gov.tr/emeklilere-ozel/549 adresinden ulasabilirler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284