Emekliye `Toplu` Müjde!

Geçtigimiz günlerde eksik maas aldigi belirlenen emeklileri sevindirecek haber geldi.

Emekliye `Toplu` Müjde!
Sosyal Güvenlik Kurumu, güncelleme çalismasini ekimde tamamlayacak, eksik maas aldigi belirlenen emeklilere ise toplu ödeme yapilacak.
2000 yilindan önce emekli olanlari ilgilendiren intibak çalismalarinda sona gelindi. Yaklasik 2 milyon kisinin yararlanacagi intibak zamminda, emeklilerin prim günü ve göstergeleri dikkate alinarak belirlenecek intibak farklarina yönelik yapilan çalismalar, tüm hiziyla sürüyor. Emeklilerin dosyalarini inceleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli, gece-gündüz mesai yaparak bilgileri güncelliyor. Bugüne kadar dosyalarin yüzde 90'ina yakin bölümünün güncellendigi belirtilirken, yapilan çalismalarin Ekim ayi sonunda tamamlanacagi bildirildi.
EKSIK MAAS ALANLARA
Intibak zammina iliskin dosyalarin incelemesi sürerken, yaklasik 5 bin emeklinin maasinin yanlis hesaplanmasi konusunda da detaylar ortaya çikiyor.
Bu rakam, intibaktan yararlanacak emeklilerin bilgilerinin bilgisayara aktarilmasiyla netlik kazanacak. 2000 yili öncesindeki basvurularin manuel sistemle yapilmasi nedeniyle, maaslarda yanlislik yasandigi belirtildi.
Yetkililer, bu yanlisligin aylik Baglama oranlarinin hatali girilmesi gibi nedenlerden kaynaklandigini ifade ederken, bu durumdaki emeklilere önemli bir müjde geldi. Eksik aylik aldigi belirlenen emeklilerin maasinda, intibak zamlarinin disinda ekstra bir iyilestirme yapilacak! Ayrica eksik maas alanlarin eksik kisimlarinin topluca ödenmesi de gündemde. Yillarca hatali islem sonucu eksik maas alan emeklilerin yüzü bu uygulama ile gülecek.
Kaynak: Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284