Emniyet 2 Bin 830 Polis Ariyor

Emniyet Genel Müdürlügü, Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM) müdürlüklerine, ögrenci müracaatlarinin 3 Eylül`de baslayacagini açikladi.

Emniyet 2 Bin 830 Polis Ariyor
12. dönem polis meslek egitimlerine en az 4 yillik yüksek ögretim kurumlarindan veya denkligi kabul edilen yurt disindaki üniversitelerden lisans mezunu 2 bin 700 erkek, 130 bayan toplam 2 bin 830 aday asil 849 aday yedek olarak alinacak. Yapilan sinavlar neticesinde basarili olan adaylar Istanbul Arnavutköy, Izmir Bornova, Mersin, Merzifon, Bilecik, Karabük ve Çankiri POMEM müdürlüklerinde egitim görecek.
Bursa Emniyet Müdürlügü'nden yapilan açiklamada, 2011 – 2012 yillari Kamu Personel Seçme Sinavlari(KPSS)'nin birinden (KPSS P3) puan türünden 60 ve üzeri puan alan, en az dört yillik yüksek ögretim kurumlarindan veya bunlara denkligi kabul edilen yurt disindaki yüksek ögretim kurumu lisans mezunlarindan 2 bin 830 üniversite mezunu polis memuru alinacagi belirtildi. 12. dönem polis meslek egitimine alinacak ögrenci adaylarin müracaatlarinin 3-21 Eylül tarihleri arasinda Egitim Sube Müdürlüklerine bizzat yapilacagi vurgulandi.
Açiklamada, adaylarda aranilacak bazi sartlar söyle siralarindi: "Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmak. En az dört yillik yüksek ögretim kurumu veya bunlara denkligi Yüksek Ögretim Kurulu tarafindan kabul edilen yurt disindaki yüksek ögretim kurumlarindan mezun olmak. Degerlendirme ve seçme islemlerinin ilk günü itibariyla, askerligini yapmamis erkekler ile bayan adaylar için 28 yasindan, askerlik hizmetini yapmis erkek adaylar için 30 yasindan gün almamis olmak. (18 yasini tamamladiktan sonra yaptirilan yas düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yas dikkate alinir). Askerligini yapmamis erkek ve bayan adaylar için 08/10/1985 tarihi ve sonrasinda doganlar. Askerligini yapan, bu tarihte terhis olabilecegini belgeleyen erkek adaylar için 08/10/1983 tarihi ve sonrasinda doganlar. Erkekler için 167 santimetreden, bayanlar için 165 santimetreden kisa boylu olmamak.. Basvuru öncesi ve basvuru sirasinda; genelev, birlesme yeri, randevu evi, tek basina fuhus yapilan mesken ve bu gibi yerlerde aracilik, bekleyicilik ve benzeri bir mesguliyeti bulunmamak; fuhus, kumar, uyusturucu veya uyarici madde nedeni ile hakkinda herhangi bir adli veya idari sorusturma veya kovusturma devam ediyor olmamak. Idari yaptirim uygulanmamak veya hüküm giymemis olmak, bunlardan herhangi birinin uzlasma yoluyla sonuçlandirmamis veya yine bunlarin herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verilmemis olmak ya da baska bir tedbire çevrilmemis olmak."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284