Emniyet Kemerinin Önemi Simülatörle Anlatıldı

(AA) - Karamanlılar emniyet kemeri takmanın önemini ve alkolün etkisini, simülatörle test etti.

Emniyet Kemerinin Önemi Simülatörle Anlatıldı

Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda emniyet kemeri simülatörü kuruldu.

Simülatörle kaza anında emniyet kemeri kullanmayanların araç içinde karşılaştıkları risk canlandırmalı olarak anlatıldı.

- Kemer takmayan sürücüler eğitime alındı

Gönüllülerle yapılan simülatör eğitimi sırasında, Karaman Emniyeti Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, bir taraftan da emniyet kemeri denetimi yaptı.

Denetimlerde emniyet kemeri takmadığı belirlenen sürücüler, ceza yazmak yerine simülatöre davet edilerek, yaptıkları kural ihlaliyle aldıkları risk canlandırmalı olarak gösterildi.

Simülatör aracın içerisine giren vatandaşlara ilk olarak bir aracın takla atması durumunda emniyet kemeri takmadan yaşayacakları gösterildi. Emniyet kemeri takarak da aynı olayı yaşayan sürücü ve yolculara, emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Simülatör aracına binenler, emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu gördüklerini aktararak, kemerlerini her zaman takacaklarını belirtti.

Öte yandan eğitim çalışması sırasında alkollü şekilde direksiyon başına geçen sürücünün görüş kabiliyeti ve refleks durumları da özel simülasyon gözlüğüyle yaşatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284