Emniyet Mensuplarina Aile Içi Iletisim Becerileri Semineri

Il Emniyet Müdürlügü Rehberlik ve Psikolojik Danisma Büro Amirligi tarafindan geçtigimiz gün “Aile Içi Iletisim Becerileri” konulu bir konferans düzenlendi.

Emniyet Mensuplarina Aile Içi Iletisim Becerileri Semineri
Piri Reis Kültür Merkezinde yapilan konferansa Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Öztunç, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, esi Zeynep Sönmez ile daire müdürleri, emniyet teskilati mensuplari ve esleri katildi.
Konferans öncesinde bir konusma yapan Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, toplumun temel tasi olan ailenin kutsiyetinin ve devamliliginin vazgeçilmez oldugunu belirterek, “Ailemiz en önemli hazinemizdir. En kötü günlerimizde sigindigimiz teselli, sicakli ve sevgi aracimiz yuvamizdir. Temeli sevgi ve saygiyla kurulan bu kutsal ocagin tütmesi için hiçbir fedakârliktan kaçilmamali, aile fertleri birbirlerinin eksik ve kusurlarini degil, iyi ve güzel yönlerini görerek, hayati sefkat, hürmet ve sevgi ekseninde paylasmalidirlar. Aileleri besleyen diger bir unsur da sahip oldugumuz çocuklardir. Çok bilindik bir söz vardir, egitim ailede baslar ve çocuklarina kisiliklerini ve benlikleri olusturmasi için ilk ortami aileler sunar. Dolayisiyla onlara saglikli bir aile ortami sunmak biz anne ve babalarin görevidir. Saglikli aile ortami eslerin birbirine olan muhabbeti ile mümkündür. Sevgili Peygamberimizin sefkatli ve sevecen tutumu, kötü söz ve siddetten uzak durmasi, her konuda yardimci olmasi, istisarede bulunmasi aile mahremiyetine özen göstermesi, çocuklara karsi merhametli davranmasi ideal aile konusunda bizler için model alinmasi gereken en önemli, en somut örnektir. Mutlu ailede esler sükûnet, güven, huzur ve hayatin lezzetini duyar. Esler ‘ben’ ve ‘sen’ yerine ‘biz’ yasantisini benimserler ise, bu mutlu bir ailenin baslangicidir ve bu anlayis bu anlamda çok önemli ve kiymetlidir”dedi.
Daha sonra Emniyet Müdürlügü Rehberlik ve Psikolojik Büro Amirligi’nde görev yapan psikolog Hatice Karakurt tarafindan katilimcilara aile içi iletisimin önemi ve dikkat edilecek hususlar konusunda bilgiler verildi.
Konferansin sonunda ise Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve esi Zeynep Sönmez, evliliklerinde 35 yili tamamlayan bir çifte mutlu bir ömür dileyerek, çiçek verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284