Emniyet Müdürü Sahne: Karaman’in Asayisinde Yüzde 30 Azalma Var

Yaklasik 15 ay önce göreve baslayan ve yaptigi çalismalarla kendini Karaman halkina sevdirip saydiran Emniyet Müdürü Mehmet Sahne’yi makaminda ziyaret ederek kendisinden ilimizin asayis durumu hakkinda bilgiler aldik.

Emniyet Müdürü Sahne: Karaman’in Asayisinde Yüzde 30 Azalma Var

Sahne, “Sizin bize göstermis oldugu teveccühe layik olabilmek için elimizden gelen her türlü çalismayi yapiyoruz. Geldigimizde ilimizin küçük sorunlarini birlikte degerlendirdik. Öncelikli olarak trafik hizmetlerimizde aksakliklari tespit edip gidermek için sahin timlerimizi kurduk. Sehrin trafik akisiyla ilgili yaptigimiz degerlendirmede Ismet pasa’nin trafige tamamen kapali olmasinin sehre bir rahatlama saglayacagini düsünüyorum. Bunu ciddi anlamda muhtarlarla yaptigimiz toplantilarda da görüstük. Onlarinda destegiyle insallah yakin zamanda bu uygulama geçersek Karaman’in bir genislemede yaparak diger caddelere açilacagini ve bununla birlikte hem park konusunda hem de trafikte de bir rahatlama olacagini düsünüyorum. Denetimlerimizi üst seviyeye çikarttik. Bazen vatandaslarimiz bunlardan rahatsiz oluyorlar ama tabi insan hayati her seyden degerli oldugu için biz bu denetimlerimize ara vermeden devam edecegiz. Asayisle ilgili ilimiz çok sorunlu olmamakla birlikte yine ufak tefek olaylar yasaniyor. Aldigimiz tedbirlerle birlikte önleyici hizmetleri ön plana çikartarak son 8 aylik suç istatistiklerinde geçen yillara oranla yüzde 30 gibi bir düsme var. Tabi bu hizmetleri yürütürken bize ciddi anlamda destegini esirgemeyen sayin valimize ve siz degerli basin mensuplarina en kalbi duygularimla tesekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Karaman’da tescilci araç sayisinin günden güne arttigina da dikkat çeken Sahne, “Bu araçlarin üçte birinin motosiklet ve mobilet oldugunu degerlendirerek ilimizin Yunus Polis timlerine ihtiyaç oldugunu tespit etmistik. Bugün çok sükür bu timlerimiz faaliyete geçti. Bununla ilgili Karamanli vatandaslarimizdan çok olumlu tepkiler aliyoruz. Telefon dolandiriciligiyla ilgili olarak biz vatandasi bilgilendirici çalismalar yapiyoruz.. Bunun yaninda biz göreve basladigimizda araç parkimizin biraz eskimis oldugunu gördük. Genel Müdürlügümüzün destegiyle araç parkimizin yaklasik yüzde 15’ini yeniledik. Bunun gerek hizmet kalitesini artirmada, gerek vatandasin polise görsel bakis açisinda etkisi oldu. Il Emniyet Müdürlügü binamiz 1991 yilinda yapilmis o günden buyana çok ciddi bir tadilat görmemis. Müdürlük binamizi yenilemek için çok ciddi bir çalismaya girdik” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284