Emniyet, Sözlesmeli Personel Alacak

Emniyet Teskilati`nda Emniyet Hizmetleri Sinifi Disinda Görevli Kadrolu ve Sözlesmeli Personel Yönetmeligi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlügü`ne tahsis edilen kadrolara personel alimi yapilacak.

Emniyet, Sözlesmeli Personel Alacak

657 sayili Devlet Memurlari Kanunu kapsaminda merkez ve tasra teskilatina alinacak personel, Merkez Sinav Komisyonu'nca yapilacak sözlü veya uygulamali sinav sonucuna göre alim yapilacak. Merkezi sinav puani olarak yalnizca 2012 yilinda yapilan KPSS puani esas alinacak. Yerlestirme islemlerinde ortaögretim mezunlari için KPSSP94 ve lisans mezunlari için KPSSP3 puani kullanilacak. Yapilacak sinavin son basvuru günü olan 26Nisan 2013 tarihinde 18 yasini tamamlamis (26 Nisan 1994 tarihi ve öncesi dogumlu olmak) ve 35 yasini tamamlamamis olmak, (26 Nisan 1977) tarihinden sonra dogumlu olanlar basvurabilecek. Basvurular 22 Nisan 2013-26 Nisan 2013 tarihleri arasinda yapilacak.
2012 yili KPSS puanina göre her unvan/brans için ayri ayri yapilacak olan siralamada en yüksek puandan baslamak üzere alinacak personel sayisinin 5 kati kadar aday sözlü ve/veya uygulamali sinava çagrilacak. Çagrilacak olan son siradaki aday ile esit puana sahip adaylarin tamami da sözlü sinava çagrilacak. Kismi zamanli Avukat pozisyonu için KPSS puan sarti aranmadigindantüm adaylar sözlü ve/veya uygulamali sinava çagrilacak. Sözlü ve/veya uygulamali sinava girmeye hak kazananlarin isimleri, sinav yerleri ve sinav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup adaylar TC, adi ve soyadi bilgilerini sisteme girerek basvuru sonucuna ulasabilecek.
Sözlü veya uygulamali sinav, adaylarin 'mesleki bilgi ve mesleki yetenegi, bir konuyu kavrayip özetleme, ifade etme yetenegi, muhakeme gücü, Genel yetenek ve genel kültürü, davranis ve tepkilerinin meslege uygunlugu, özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelismelere açikligi' yönlerinden degerlendirilerek gerçeklestirilecek.
Rotahaber 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284