Enerji Federasyonu Genel Baskani Özbay Karaman’daydi

Enerji Federasyonu Genel Baskani Osman Özbay ile Yönetim Kurulu üyeleri Vali Koca`yi ziyaret etti.

Enerji Federasyonu Genel Baskani Özbay Karaman’daydi

Valilik Makaminda gerçeklestirilen ziyarete Enerji Federasyonu Genel Baskani Osman Özbay, Baskan Yardimcilari Bilhan Basegmez, Volkan Duruk ile Genel Sekreter Seref Kavalali katildi.
Enerji Federasyonu Baskani Osman Özbay kurum çalismalari hakkinda Vali Koca'ya bilgi verdi. Osman Özbay vizyonlarinin Türkiye'nin enerji sektöründe; enerji çesitliligini de saglayarak, üretim ve pazarlama asamalarinda, kalitede taviz vermeden, dünyada güvenilen ve tercih edilen bir lider ülke olmasina katki saglamak oldugunu ifade etti.
Ülkemizin bütün yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarinin tespit edilerek tüketime sunulmasi, enerjide disa bagimliligin azaltilmasi, teknolojik arastirma ve gelistirme çalismalarini tesvik edilmesi gibi konularin önemli oldugunu ifade eden Osman Özbay, Enerji Federasyonu olarak her Il’e birer temsilci atayarak, illerde enerjiyle ilgili çalismalara katki saglayarak çalismalarin daha anlamli olmasina yardimci olmak istediklerini belirtti.
Vali Murat Koca ise, ilimizde günes enerjisinin bol miktarda bulunmasi, disa bagimliligin ortadan kaldiracak bedava bir kaynak olmasi yaninda, tükenmeyen temiz enerji kaynagi olmasi sebebiyle ilimizin kaynaklarini etkin bir sekilde kullanabilmek ve yenilenebilir enerji kaynagi olan günes enerjisi sayesinde, ilimizi temiz enerjinin merkezi haline getirmek için önemli çalismalar yapildigini belirtti. Bu kapsamda özellikle yenilenebilinir enerji kaynaklarindan olan günes enerjisi potansiyeli yüksek olan ilimizde Endüstri Ihtisas Bölgesi’nin kurulmasi için gerekli çalismalara baslandigini ifade eden Vali Koca, su anda 80 firmanin Karaman ilinde günes enerjisi ölçümü yaptigina dikkat çekerek, Karaman'da Enerji Ihtisas Bölgesi kuruldugu takdirde Türkçenin Baskenti Karaman Temiz Enerjinin de Baskenti olacaktir. "dedi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284