Enerji Ihtisas Bölgesi Yer Seçimi Etüt Çalismalari Tamamlandi

Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Ali Osman Kasikci ile birlikte Bakanlik personeli Yüksek Mühendis Mehmet Akif Çaliskan ve Yüksek Mühendis Bülent Ayar, Vali Murat Koca`yi Makaminda ziyaret etti.

Enerji Ihtisas Bölgesi Yer Seçimi Etüt Çalismalari Tamamlandi

Ziyarette hazir bulunan heyet, Karaman Enerji Ihtisas Bölgesi Yer Seçimi Etüt Çalismalari hakkinda Vali Sayin Murat Koca’ya bilgiler verdi.
Bilindigi gibi yenilenebilir enerjinin baskenti olma yolunda ilerleyerek dev adimlar atan ve günes radyasyon degerlerinin en yüksek oldugu Karaman’da, yatirimcilara arsa temini saglamak amaciyla "Enerji Ihtisas Endüstri Bölgesi"nin ilan edilmesine yönelik 03.04.2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi nezdinde baslatilan girisimin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanligi tarafindan uygun görülmesi ile yer seçimi etüt çalismalarina baslanmis durumda.
Yürütülen etüt çalismalari Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlügü yetkililerince üç gün boyunca sürdürülürken Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi düsünülen parseller Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Ali Osman Kasikci ile birlikte Bakanlik personeli Yüksek Mühendis Mehmet Akif Çaliskan, Yüksek Mühendis Bülent Ayar, Karaman Kadastro ve Tapu Müdürlükleri personeli tarafindan yerinde görülerek, incelemeler sirasinda görsel çekimler gerçeklestirildi.
Ayrica Defterdarlik, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü, Orman Isletme Müdürlügü, Metroloji Müdürlügü, Il Özel Idaresi,Karaman Belediyesi, Ayranci Belediyesi ile Ayranci Kadastro ve Tapu Müdürlükleri ziyaret edilerek etüdü yapilacak arazi ile ilgili görüsme yapilmis, bilgi alinmis ve gerekli evraklar incelenerek. Ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin görüsleri alinarak hazirlanacak Esik Analizi Haritasinin olusturulmasini müteakiben çalisma sonuçlarinin Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu’na gönderilmesi ve önerilen alanin Endüstri Bölgesi olarak ilanina iliskin Bakanlar Kurulu Karari’nin Resmi Gazete’de yayimlanmasi bekleniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284