Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz: “Su Seviyesi Isçilerimizin Bulundugu En Son Tespit Edilen Kodun Daha Üzerinde”

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesinde maden ocaginda su baskini nedeniyle 18 isçinin mahsur kalmasinin ardindan çalismalari takip eden bakanlar açiklamalarda bulundu.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz:  “Su Seviyesi Isçilerimizin Bulundugu En Son Tespit Edilen Kodun Daha Üzerinde”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, su anda ilk pompanin kuruldugunu, su desarj etmeye basladigini belirterek, “Ikinci pompa kuruluyor. Insallah o da bir müddet sonra suyu desarj etmeye baslayacak. Su anda diger su pompalarinin da sevkiyatini buraya yapiyoruz. Onlarin da montaji ile beraber daha hizli su tahliyesi yapmis olacagiz. Ben kederli, sikintili ailelere geçmis olsun diliyorum. Bu çalismalar gece boyunca devam edecek. Bakanligimizdan farkli bir haber duymadikça bunun aksini konusmamak lazim. Dalgiçlarimiz da bir yandan buraya intikal ediyor. Çevreden bizim ihtiyacimiz olan pompa, jeneratör, her türlü ihtiyacimizin nakli yapiliyor. Ikinci pompanin montaji yapiliyor” dedi.
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan da, isçiler ve yakinlarina geçmis olsun dileklerini ileterek, “Bu sabah 34 isçi vardiyaya giriyor. Aniden bir su patlamasi oldugunu ifade ettiler. Bunun detaylari arastirilacaktir. 16 kardesimiz hizli bir sekilde kurtuluyor ve çikiyor. Diger kardeslerimiz yer altindalar. Bizim buradaki öncelikli hedefimiz yer altindaki suyu bosaltmak, tüm organizasyonlar yapildi” seklinde konustu.
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik ise, maden ocaginda 180 kayitli sigortali isçi çalistiginin kayitlarda mevcut oldugunu belirterek, “Bunun 18’inin su anda ocakta bulundugu seklinde tespitimiz var. Milletimize, ailelerimize geçmis olsun diyorum. Insallah kardeslerimize sag salim ulasiriz” diye konustu.

“SU SEVIYESI ISÇILERIMIZIN BULUNDUGU EN SON TESPIT EDILEN KODUN DAHA ÜZERINDE”
Bakan Taner Yildiz gazetecilerin çalismalardaki detaylar ve su seviyesi ile ilgili bir görüntü bulundugu hakkindaki sorulari üzerine, “Üzüntülüyüz ve burasi sikintili bir ortam. Su anda isçi kardeslerimize ulasabilmekle alakali ugras veriyoruz. Bizim izledigimiz görüntüler su seviyesi ile alakali AFAD’in tespit ettigi görüntülerdir. Su seviyesinin hangi oranda yükseldigini, zaman zaman degisebiliyor, yaklasik 2 saatte 1 metre yükselme var. Bu yükselmenin mutlaka önüne geçmemiz lazim ki ondan sonra da o seviyeye getirip kardeslerimize ulasmamiz lazim. Zor, sikintili bir durum. Ama bu konuyu da burada dogru bir sekilde yönetmek zorundayiz. Hükümetimiz bütün kurumlariyla beraber ve gerekenleri yapiyor. Haziran ayinda yapilan denetimlerde bu ocakta bir takim eksikler tespit edilmis ve kapatilmisti. Taninan sürede eksiklikler giderildi ve 3 ay kadar sonra tekrar açildi. Bu su nereden geliyor. Bunlar üzerinde kurtarma çalismalari devam ediyor. Özellikle bu tür kriz merkezlerinde spekülatif haberlerden uzaklasmamiz lazim. Bizim bir tane amacimiz var; su anda ne madeni denetlemek, ne oradaki kazanin sebeplerine inmek. Bir tane ugrasimiz ve gayemiz var, isçi kardeslerimize ulasip onlari yeryüzüne çikartmak. Çünkü su anda ciddi bir riskteler. Ciddi bir sikinti var. Zaman aleyhimize isliyor. Biz ne varsa dogruyu kamuoyu ile paylasacagiz. Ana amacimiz derin kuyu pompalari ile beraber buradan suyu desarj etmek. Teknik detaylarla alakali ilgili kurumlarimizla çalisiyoruz. Amacimiz ulasmak. Su seviyesi isçilerimizin bulundugu en son tespit edilen kodun daha üzerinde. Bu da bizim son derece canimizi sikiyor” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284