Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun: “Enerjiyi Verimli Kullanmak Elimizde”

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Türkiye’de enerji sektörünün hizli büyüyen pazarlarindan oldugunu ifade ederek, Enerji Tasarrufu Haftasi kapsaminda herkesi, çevre dostu dogal gaz ile isinmaya davet etti.

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun: “Enerjiyi Verimli Kullanmak Elimizde”

Aslan Uzun, dogal gaz kullaniminin ev ekonomisi ve enerji tasarrufuna da büyük katkisi oldugunu animsatarak, “Enerjide küçük önlemler büyük tasarruf saglamaktadir. Bugünden yapacagimiz her tasarrufun gelecegimize katkisi olacaktir. Enerjinin bilinçsiz kullanilmasinin insan gelecegine birçok olumsuz etkiyi de beraberinde getirecegi konusunda çocuklarimizi da bilinçlendirmeliyiz” dedi.
Uzun, Türkiye’nin enerjisinin yüzde 85’ini ithal ettigini, evlerde saglanacak yüzde 10 enerji tasarrufu ile bile 132 milyon dolar ülke ekonomisine geri kazandirilabilecegini belirtti.
“TASARRUFLU AKILLI EV YOLDA”
Aslan Uzun, Konya, Konya Eregli, Karaman, Aksaray, Nigde, Nevsehir, Çorum, Antalya, Denizli, Aydin, Erzincan ile birlikte 11 sehirde bugüne kadar 8 bin 200 kilometrelik dogal gaz dagitim agi kurduklarini ve bulunduklari illerde nüfusun ortalama yüzde 85’ine hizmet götürdüklerini bunu da çevreye zarar vermeden yaptiklarini söyledi. Uzun, Enerya olarak organik ve inorganik büyüme ile abone sayilarini büyütüp, abonelerine kaynagindan gaz ve elektrik tedarik edeceklerini dile getirerek, “Sonunda da hanelerin içine girerek ‘akilli ev’ denilen tasarruf ve hayati kolaylastiran çözümler sunacagiz” dedi.
“ENERYA ENERJI ALANINDA ÖNEMLI BIR YATIRIMCI”
“Günes enerjisinde lisans alan firmalarin projelerinde ortak yatirimci olacagiz” diyen Uzun, sözlerini söyle sürdürdü:
“Türkiye’nin günes enerji potansiyeli halen lisans bekleyen 600 mw’in çok üzerinde, günes enerji yatirim maliyetleri ciddi oranda azaldi, dolayisiyla bu büyüyen yenilenebilir enerji alaninda Enerya önemli bir yatirimci olarak yerini alacak. Günes enerjisi halihazirda dünyanin en temiz enerji kaynaklarindan biri olarak biliniyor. Ülkemiz de bu potansiyeli etkili kullandigi takdirde gelecek nesiller dogaya zarar vermeden enerji ihtiyaçlarini karsilayabilecek.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284