Engelli Ailelere Destek Olmak Için Yola Çiktilar

Ilimizde kisa adi KARAMDER olan Karaman Özel ve Rehberlik Dernegi üyeleri 12 yildan buyana engelli çocugu olan ailelere destek olmak için özverili bir çalisma yürütüyor.

Engelli Ailelere Destek Olmak Için Yola Çiktilar

Hayirsever vatandaslarin destegiyle aldiklari dernek binalarinda hafta 2-3 gün bir araya gelerek eriste, mayali ve börek yapip satarak özel egitime ihtiyaç duyan çocuklarin ögrenim gördügü siniflarin eksiklerini tamamlamaya çalistiklarini belirten Dernek Baskani Ilknur Harani, 2000 yilinda kurulan Özel Egitim Rehberlik ve Özel Egitim Hizmetlerini Destekleme Dernegi olarak kuruldugunu ifade ederek, “O zamanki amacimiz özel egitim siniflarina destek olmak, engelli çocuklarimiza destek olmak, onlarin egitim, kirtasiye, yada ameliyat, ilaç gibi tibbi ihtiyaçlari oldugu zaman onlari karsilamak amaciyla kuruldu. Ama dernegimiz sadece engelli çocuklara hitap etmiyor. Bütün bireylere hitap ediyor. Engelli çocuklarimizin da hayata kazandirilmasi amaciyla özellikle aileleri desteklemek ve bilinçlendirmek için hizmet veriyoruz. Geçen yil Rehberlik ve Arastirma Merkezi ile birlikte yaptigimiz bir proje vardi. Mutlu engelli mutlu aile seklinde. Ailelerimize burada bir taki kursu düzenledik. Bende bir engelli çocugu bulunan bir anneyim. Engelli çocuk sahibi olmanin sikintilarini ve zorluklarini yasadigim için bende olaylarin içindeyim. Ben 3 yil önce Dernek baskanligini devraldim. O günden buyana çalismalarimizi sürdürüyoruz. 20 aile ile yaptigimiz projede ailelerimizin çok destege ihtiyaci oldugunu fark ettik. Ailelerimiz çünkü hiçbir sosyal alanda bulunamiyorlar. Ben sansli annelerden bir tanesiyim. Benim iki tane engelli çocugum var ama yardimci alabiliyorum. O yüzden bu tür islerle ilgilenebiliyorum. Ama imkani bulunmayan anneler çocugunu doktora bile götüremiyorlar. Birçok çocugumuz engelinden dolayi okula gidemiyor. Okullarimizin fiziksel sartlari maalesef uygun degil. O projeden aldigim en büyük ders annelerimizin çok fazla yardima ihtiyaç duyduguydu. Örnegin Karaman’da özel bakima ihtiyaç duyan çocuklar için gündüz bakim evi yok. Temennimiz böyle bir evin açilip çocuklarindan dolayi eve hapis olan annelerimizin de sosyal hayatin içinde yer almasidir” dedi.
Ilknur Harani, 15 Aralik Cumartesi günü saat 09.00’da Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Anfisi’nde Bifa Bisküvi’nin destegiyle “Farkli Gelisen Bireylerin sosyal Uyum ve Gelisim Sorunlari” konulu bir seminer düzenleyeceklerini, seminere konusmaci olarak Anadolu Üniversitesi’nden Ayten Düzkantar Uysal’in katilacagini belirtti.
Harani bu seminere katilmak isteyenler için saat 08.30’da Aktekke Meydanindan ve Piri Reis Kültür Merkezi önünden otobüs kaldirilacagini, verilecek egitim sonunda katilimcilara katilim belgesi verilecegini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284