Engelli Memur Adaylari Için KPSS Kursu Açildi

Cumhuriyet Ilkokulu’nda düzenlenen açilis programina Vali Murat Koca, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Mehmet Emin Botsali, Türkiye Beyazay Dernegi Karaman Sube Baskani Durmus Sayaslan, Okul Müdürü Abdurrahman Koçak, kurs ögretmenleri, kursiyerler ve aileler katildi.

Engelli Memur Adaylari Için KPSS Kursu Açildi

Açis konusmasini yapan Beyazay Dernegi Karaman Sube Baskani Durmus Sayaslan, dernegin kurulus amaci ve dernek çalismalariyla ilgili bilgi vererek, dernegin engellilerin her alanda hak ve menfaatlerini koruyup gelistirmeyi amaç edindigini, 1988 yilinda bir grup görme engelli genç tarafindan kuruldugunu söyledi. 2007 yilinda alinan Bakanlar Kurulu karari ile Beyazay Dernegi’nin kamu yararina çalisan dernekler statüsüne kavustugunu ifade etti.
Programda 2012 yilindan bu yana açilan kurslar sayesinde engelli 35 kursiyerin atamasi gerçekleserek ülkemizin çesitli illerinde devlet memuru olarak görev yaptigi bildirildi.
Hafta içi aksam saatlerinde egitim verilecek olan kurs 10 Subat-25 Nisan 2014 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.
Dernek Baskani Durmus Sayaslan, kursun açilisina destek veren Vali Murat Koca’ya, Il Milli Egitim ve Halk Egitim Müdürlügüne, ayrica Cumhuriyet Ilkokulu idarecilerine ve kursta görev alan ögretmenlere tesekkür etti.
Program kurs derslerinin islendigi siniflarin gezilmesi ve ikramin ardindan son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284