Engelli Memurlar Atandi

Özürlü Memur Seçme Sinavi (ÖMSS) sonuçlarina göre kamu kurum ve kuruluslarina yapilan yerlestirmeler açiklandi.

Engelli Memurlar Atandi

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi'nde (ÖSYM), Özürlü Memur Seçme Sinavi (ÖMSS) kurayla yerlestirme islemi noter huzurunda gerçeklestirildi.
Kurayla kamu kurum ve kuruluslarinin ilkögretim, ortaokul, ilkokul düzeyi kadrolarina 591 engelli yerlestirildi.
ÖSYM Baskani Ali Demir, hak ve adalet ölçüsünde sinav, bilimsel yöntemler isiginda ölçme ve degerlendirme yapan seffaf bir kurum olduklarini belirterek, 29 Nisan 2012'deki ÖMSS'nin bu ilkeler dogrultusunda gerçeklestirildigini söyledi.
Her özür grubu ve her adayin kendine has istekleri dogrultusunda sekillendirdikleri sinava 60 bin adayin katildigini hatirlatan Demir, sonuçlarin açiklanmasinin ardindan ilk yerlestirmenin Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla puan ve kura yöntemiyle yapildigini ifade etti.
Bugün yerlestirmelerin ikincisinin yapildigini bildiren Demir, öglen saatlerinde yapilan puana göre yerlestirmelere 45 bin 982 adayin tercihte bulundugunu söyledi. Demir, ''5 bin 530 kontenjan vardi. Bunlarin 5 bin 302'si doldu. 5 bin 335 kontenjanin 3 bin 378'i orta ögretim, bin 343'ü önlisans, 614'ü de lisans idi. Bu arkadaslar önümüzdeki haftadan itibaren isleme baslayacaklar. Kendilerine hayirli olsun'' dedi.
Kuraya göre yerlestirmelerin de ÖSYM'nin seffaflik ilkesi dogrultusunda gerçeklestirildigini vurgulayan Demir, kura için 45 bin tercih alindigini, ancak kadro sayisinin 591 oldugunu kaydetti. Demir, ''Bunun daha fazla olmasini tabii ki gönül isterdi. Ancak olumlu tarafindan bakmamiz gerekir. 591 kardesimizi de buradan is sahibi olarak gönderecegiz. Hayirli olsun'' diye konustu.
Demir, butona basarak baslattigi, noter huzurunda gerçeklestirilen kura çekimini, çok sayida engelli aday da izledi.
Kurayla yerlestirme sonuçlari, ''//sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden TC kimlik numarasi ve aday sifresiyle ögrenebilinecek.
Yerlestirme islemine ait sonuç belgesi basilmayacak ve adaylarin adreslerine gönderilmeyecek.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284