Engelli Ögrenciler Ebru Yapti

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezleri, Karaman’da egitim gören engelli ögrencilere yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

 Engelli Ögrenciler Ebru Yapti

Karaman’da faaliyetlerine ara vermeden devam eden Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezleri, Karaman’da yediden yetmise herkesin sesi olmaya devam ediyor. Gerçeklestirdigi sosyal sorumluluk projeleri ve örnek çalismalariyla gençlere kapilarini sonuna kadar açan ve gençlerin adeta ikinci bir evi konumuna gelen Gençlik Merkezleri, engelli ögrencileri de unutmayarak her hafta düzenlendikleri etkinliklerle engelli ögrencileri mutlu etmeye devam ediyor.

‘’Ziyaretler Devam Ediyor’’
Karaman Gençlik Merkezi engelli ögrencilere yönelik faaliyetlerine her hafta bir rehabilitasyon merkezi ziyaretleri ile devam ediyor. Ziyaret ettikleri rehabilitasyon merkezlerinde engelli ögrencilere fakli alanlarda uygulama ve çalisma yaptiran Gençlik Liderleri ve Gençlik Merkezi egitmenleri yaptiklari çalismalar ile engelli ögrencilerin kendileri topluma kabul ettirebilmeleri ve toplumla kaynasmalari yönünde katki saglamayi amaçliyorlar.
7 Subat 2015 Cumartesi günü Karaman’da engelli ögrencilere yönelik egitim veren bir rehabilitasyon merkezine ziyaret düzenleyen Gençlik Merkezi liderleri ve egitmenleri, rehabilitasyon merkezinde egitim gören çocuklara ebru çalismasi yaptirdi. Zevkli ve oldukça eglenceli geçen etkinlikte ögrenciler, Gençlik Merkezi liderleri, ebru egitmenleri ve okul ögretmenleri esliginde ebru çalismasi yaptilar.
‘’Engelli Ögrencilerimiz Bir Kahramandir’’
Gerçeklestirilen ziyaretlerin sosyal sorumluluk açisindan önemli bir yere sahip oldugu dile getiren Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezleri olarak her hafta engelli ögrencilerimize yaptigimiz ziyaretlerde ögrencilerimizin toplumla kaynasmasi, kendilerini topluma kabul ettirebilmeleri ve birey olarak kendilerine olan güvenin ön plana çikarmalari açisindan bu tür sosyal faaliyetler oldukça önemlidir.
Engellilerin basari ve azimlerinden herkese büyük dersler düstügünü söyleyen Kisacik, "Engelli bireylerimizin aileleri ile birlikte hepsi bir digerinden daha zor mücadelelerden geçiyor. Bu sebeple benim gözümde her engelli kardesim bir kahramandir. Engelli politikalarinda amaç yardim etmekten çok ayaga kaldirmak degil. Kendi ayaklari üzerinde durmaya çalisirken onlara engel olmamaktir. Bunun en uzun vadeli kalici yolu egitim sistemini engelli vatandaslarimizin ihtiyaçlarini dikkate alarak yenilemektir" ifadelerini kullandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284