Engelli Yazar Felix Bernhard’tan Vali Koca’ya Ziyaret

Almanya`dan Kudüs`e dogru yola çikan engelli yazar Felix Bernhard, yolculugunun Türkiye ayaginda Karaman’a da ugrayarak Vali Murat Koca`yi makaminda ziyaret etti.

Engelli Yazar Felix Bernhard’tan Vali Koca’ya Ziyaret

Vali Koca ile bir araya gelen Bernhart, Nisan ayinin sonuna dogru Almanya’dan hareket ettigini belirterek, yolculugu sirasinda ayda yaklasik bin kilometre mesafe kat ettigini ve bu süre içerisinde çesitli yerleri görme imkani buldugunu söyledi. Türk halkinin misafirperverligine ve yardimseverligine de dikkat çeken Bernhard, diger ülkelerde göremedigi ilgiyi ülkemizde gördügünü belirterek, Türk halkinin kendisine karsi sergiledigi sicak ilgiden dolayi oldukça mutlu ve memnun oldugunu dile getirdi. Amacinin engelleri ortadan kaldirmak oldugunu ifade eden Bernhard, bunu tüm dünyaya göstermek için bu yola çiktigini ve asil engelin insanlarin düsüncelerinde oldugunu ifade etti.
Vali Koca ise engelli yazar Felix Bernhard'in bu davranisini takdir ettigini belirterek, "Engelli olmak hiçbir zaman insanlarin yapacaklarina engel degildir. Yeter ki insanlar beyin yönünden engelli olmasinlar. Felix Bernhard'i yaklasik alti aydir sürdürdügü bu güzel amaç için tebrik ediyor ve bu yolculugu sirasinda kendisine basarilar diliyorum" dedi.
Vali Koca daha sonra Felix Bernhard'a Karaman'in tarihi ve kültürünü yansitan çesitli hediyeler verdi. Ziyaret hatira fotografinin çekilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284