Engelliler Haftasi Dolayisiyla Karaman’da “Biz De Variz” Yürüyüsü Düzenlendi

Engelliler Haftasi, Karaman’da düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlandi.

Engelliler Haftasi Dolayisiyla Karaman’da “Biz De Variz” Yürüyüsü Düzenlendi

Engelliler Haftasi dolayisiyla Belediye Engelli Meclisi ile Rehberlik ve Arastirma Merkezi ve özel rehabilitasyon merkezlerince düzenlenen, Karaman Lisesi önünde baslayip ve Aktekke Kent Meydani’nda sona eren “Biz de Variz” yürüyüsüne, Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, daire müdürleri ile engelliler ve vatandaslar katildi. Engelliler adina bir konusma yapan engelli Yigit Can Çaliskan, engelli vatandaslara seslenerek, “Engelleriyle yasamaya çalisan cefakar ve vefakar kardeslerim, ‘Biz de Variz’ demeye hos geldiniz” dedi.
ENGELLILIK TOPLUMSAL BIR SORUNDUR
"Engellilik, yalnizca engellilerin ve ailelerinin sorunu degildir" diyen Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan da, "Engellilerin sorunu toplumun tüm kesimlerini yakindan ilgilendirir. Bu sorun teshis koymadan iyilestirmeye, özel egitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar bütüncül bir anlayisla ele alinmasi gereken toplumsal bir sorun olarak algilanmalidir” seklinde konustu. Çaliskan, günümüzde ülkelerin gelismislik düzeylerinin sadece ekonomisinin büyüklügüyle ölçülmedigini, ülkelerin engelli vatandaslarina ne kadar deger verdigiyle ölçüldügünü ifade etti. Engelli vatandaslara yönelik yasal düzenlemelerde eksiklik olduguna isaret eden Çaliskan, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektigine vurgu yapti.
Engellilere yönelik olusturulan politikalarin ilerletilmesi gerektigini savunan Çaliskan, “Basta kendileri olmak üzere aileleri ve tüm toplum engellilik konusunda bilinçlendirilmelidir. Egitim, saglik, toplumsal destek ve istihdam gibi haklarinin güvenceye alinmasi ve uygun rehabilitasyon programlarinin gelistirilmesi büyük önem tasimaktadir” ifadelerini kullandi.
Yapilan konusmalarin ardindan engelliler, aileleri ile birlikte müzik esliginde gönüllerince eglendiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284