Engelliler Yeni Islerine Mart`ta Kavusacak

Özürlü Memur Seçme Sinavi`nda (ÖMSS) yeterli puan alanlar ve kura basvurusunda bulunanlar yeni atamalar için tercih yapabilecek. Tercih kilavuzlari bu ay yayimlanacak, yerlestirmeler ise Mart`ta tamamlanacak.

Engelliler Yeni Islerine Mart`ta Kavusacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Özürlü ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi Özürlü Memur Seçme Sinavi'nin (ÖMSS) ilk yerlestirmelerinin geçen yil yapildigini, bir yilda iki yerlestirme yapilamadigi için ikinci yerlestirmelere yönelik 2013'ün beklendigini ifade etti.
Çiftçi, 'Yine burada da sinavin sonuçlariyla alinan puanlarla tercih yapma, daha önceki kuraya basvuruda bulunmus kisilere de kurayla yerlestirme hakki dogacak. Dolayisiyla yeni bir basvuru su anda söz konusu degil, sadece tercih kilavuzlari doldurulacak' diye konustu.
Devlet Personel Baskanligi ve ÖSYM ile üçlü bir çalisma yürüttüklerini anlatan Çiftçi, Subat ayi içinde tercih kilavuzlarinin yayimlanmasinin, Mart ayinda da yerlestirmelerin tamamlanmasinin hedeflendigini bildirdi.
Çiftçi, 8 bin 115 kadronun memuriyet için tahsis edildigini, böylece bir yil içinde devlette toplam 15 bin kadro tahsisi yapildigini anlatarak, engelli kadrolarinin tamaminin doldurulmasini amaçladiklarini söyledi.
Saglik Bakanligi, Diyanet Isleri Baskanligi gibi teknik özellikler gerektiren kadrolarin ilk yerlestirmede tam olarak dolmadigini hatirlatan Çiftçi, sunlari söyledi:
'Su anda Türkiye'de hemsirelik, psikoloji, saglik teknikeri engellimiz çok yok. Branslasmis lisans mezunu engelli sayimiz yeterli degil. O yüzden bir sonraki sinav için bizim en büyük gayretimiz bu alanda engelli kisilerin üniversite egitimlerini de tamamlamasi. Devlette hizmet esas, bu hizmetin yürütülmesi için nitelikli kadro gerekiyor. Ikinci yerlestirme için doldurulabilecek kadro tahsislerinde Devlet Personel Baskanligi ile mümkün oldugu kadar bunu yapmaya gayret ettik.
Hemsirelik kadrolarinin bos kalmasi göz önünde bulundurularak Saglik Bakanligi'nda belki de düz memur kadrosu olabilecek kadrolari mümkün oldugu kadar buralara aldik. Çünkü ilk yerlestirmede 2 bin civarinda kadro bos kalmisti. Bu bosluklarin olmasini arzu etmiyoruz, ayrilan kadrolarin doldurulmasini amaçliyoruz. Hem engellilerin egitimlerinin takviye edilmesi hem de bir taraftan kadro tahsislerinin düzenlenebilecegi kadar belli bir seviyeye çekilmesi saglandi. Bundan sonraki asamada daha fazla oranda yerlestirme görecegiz.'
Çiftçi, ÖMSS'deki sorularin, kullanilan yöntemlerin de basarili oldugunu vurguladi.
Engelli ögretmen atamalari
Çiftçi, ÖMSS'ye giren yaklasik 900 engelli ögretmen adayinin oldugunu ifade ederek atamalarda engelli ögretmenlerin aldigi puanlar, engellilik durumlari ve branslarinin dikkate alinacagini kaydetti.
Aylin Çiftçi, söyle devam etti:
'Milli Egitim Bakanligi bu yönde bir çalisma yapiyor. Bu üç faktör gözönünde bulundurularak en verimli sonucu alabilmeyi hedefliyoruz. Bu faktörün degerlendirilmesiyle engelli memur ögretmen istihdamlari da yerlestirmelere paralel olarak gerçeklestirilmis olacak.
Aslinda bunu 8 bin 115'e arti olarak belirtmemiz gerekiyor bu 900 kisiyi. Kura için de benzer sekilde. Lise mezunu olmayan kisilerin ÖMSS ilk yerlestirmesi için kura basvurusunda bulunan 60 bin civarinda engellimiz vardi. Bu kisiler için de tekrar basvuru yapmaya gerek kalmadan tercih kilavuzlari doldurularak kurayla alinabilmeleri mümkün olabilecek. Bununla ilgili net bilgiler en geç 10 günlük süre zarfinda, ÖSYM, www.ozurluveyasli.gov.tr ve Devlet Personel Baskanligi'nin web sitesinden takip edilebilecek.'

Yenisafak
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284