Erasmus Kapsaminda KMÜ’ye Ilk Yabanci Ögrenciler Geldi

Erasmus Staj Hareketliligi kapsaminda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) ilk kez iki ögrenci staj yapmak üzere geldi.

Erasmus Kapsaminda KMÜ’ye Ilk Yabanci Ögrenciler Geldi

Letonya Red Cross Medical College’ten üniversitenin Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölümüne gelen Tereze Vimba ve Zonda Boure adli ögrenciler Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret ettiler. Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ismail Güllü ve Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin ile Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbulat esliginde gerçeklestirilen ziyarette staj hakkinda Rektör Gökmen’e bilgi verildi.
Ziyarette Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbulat ögrencilerin Karaman Devlet Hastanesinin Genel Cerrahi ve Dâhiliye bölümlerinde 2 ay staj yapacaklarini söyledi. Canbulat, ülkelerinde 2. sinifta ögrenimlerine devam eden Tereze Vimba ve Zonda Boure’nin Nisan-Haziran dönemlerinde stajlarini Karaman’da tamamlayacaklarini belirtti.
Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitede ilk defa yabanci ögrencileri agirlamaktan mutluluk duyduklarini ifade ederek, “KMÜ büyük bir ailedir. Letonya’dan gelen ögrencilerimiz de bu aileye eklenmistir.“ dedi. Gökmen, staj yapacak iki ögrencinin üniversiteden mutlu ayrilmasi için ellerinden gelecek her seyi yapacaklarini da sözlerine ekledi.
Tereze Vimba ve Zonda Boure Türkiye’de ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde olmaktan memnun olduklarini söyleyerek, gelecek yillarda daha fazla ögrencinin gelecegine inandiklarini dile getirdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284