Erdogan`a Hakaret Eden Akademisyene Hapis Cezasi

Dönemin Basbakani Recep Tayyip Erdogan`a hakaret ettigi gerekçesiyle hakkinda dava açilan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögretim görevlisi Yardimci Doç.Dr. Elifhan Köse’ye mahkeme temyiz yolu açik olmak kaydiyla 11 ay ceza verdi.

 Erdogan`a Hakaret Eden Akademisyene Hapis Cezasi

Karaman Asliye Mahkemesi'nde görülen davayi takip etmek ve Elifhan Köse’ye destek olmak üzere CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Izmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, Balikesir Milletvekili A. Nedret Akova, Egitim-Sen Genel Baskani Kamuran Karaca ile partililer ve ögrenciler sabah erken saatlerde adliyeye geldi. Durusma öncesi polis adliye çevresinde genis güvenlik tedbiri aldi. Milletvekilleri ve davayi takip etmeye gelen kalabalik durusmanin görülecegi Asliye Mahkemesine hep birlikte gitti. Hakkinda dava açilan Elifhan Köse ise adliyeye sonradan geldi. Mahkemenin Elifhan Köse hakkinda verdigi kararin ardindan adliye önünde alkislarla basin açiklamasi yapildi.

Elifhan Köse’nin Avukati Genco Yildirim, evrensel hukuk kurallarina aykiri olarak olusturulan davanin yine evrensel hukuk kurallarina aykiri olarak sonlandirildigini belirterek, "Sonuna kadar gidilecek. Bu hem ifade özgürlügünün kisitlanmasi hem özel hayatin gizliligi anlaminda ciddi bir problemdir. Hukuk her geçen gün daha kötüye gidiyor. Hukuk herkese lazim" diye konustu.
Mahkeme tarafindan 11 ay cezaya çarptirilan Elifhan Köse, bir açiklama yapmazken, davayi izlemeye gelen kalabalik daha sonra adliyeden ayrildi.
Berkin Elvan’in ölümüyle ilgili Karaman’da yapilan basin açiklamasina katildigi ve dönemin Basbakani Tayyip Erdogan'a hakaret ettigi gerekçesiyle akademisyen Elifhan Köse’nin de aralarinda bulundugu 3 kisi hakkinda, 'hakaret' suçundan dava açilmisti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284