Erkonukseven, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleriyle Buluştu

İlimizde doğan ve ailesiyle birlikte İsveç’e yerleşen ve burada İsveç Aile Bakanının Sosyal Danışmanlığının yanı sıra Sanayi Bakanlığının girişimcilik elçisi olan Sosyonom Aliye Erkonukseven, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine girişimcilik konusunda bir seminer verdi.

Erkonukseven, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleriyle Buluştu
Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, “Lise yıllarında yurtdışına giden Aliye hanım aynı zamanda bir işkadını. Kent Konseyine yardımcı olmak için bize zaman zaman projelerle ilgili bilgiler gönderiyordu. Kent Konseyi’ne iyi hanımlarla birde ben konuşayım deyince bizde aracı olduk. Girişimcilikle çalışmalarda kendisinden yardım isteyeceğiz” dedi.
Aliye Erkonukseven’de, “İsveç’te ailemle birlikte yaşarken,  orada ailemiz yabancı bilmedikleri için biz İsveççe konuşmaya başlayınca anne babamız eyvah çocuklarımız Türkçeyi ve Türklüğü unutacaklar diye Türk örf ve adetleriyle yetişsinler diye tekrar Türkiye’ye gönderildik. Biz ilk ve ortaokulu Karaman’da, liseyi ise Konya’da bitirdik. Ailemizin yanına tatile gittiğimizde 12 Eylül darbesi oldu ve bizde o şekilde İsveç’te kaldık. Orada da yeniden lise ve üniversite tahsilimizi yaptık. Orada okurken biz 4 İranlı ve bir Türk olarak bize hiçbir İsveçli şirket staj yeri vermediler. Ben ilk şirketimi 22 yaşında orada bilgisayar danışmanlığı olarak açmış bulundum. Daha sonra farklı alanlarda da şirketler açtım. Kırsal ve sağlık turizmi adına eğitim aldım. Seyahat şirketimi açtım. Kız kardeşim Ayşen’le birlikte tur operatörlüğü başlattık. Daha sonra taksi tranport şirketim oldu. Geceleri taksi süren ilk kadın ben oldum İsveç’te. Bizler birde farklı ülkelerde şirketlerle bağlantılar kuruyoruz. Uygun şirketleri birbirleriyle çiftleştiriyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284