Ermenek, Dogalgaz’a Kavusuyor

2007 yilinda Karaman merkezde kullanilmaya baslanan dogalgaz, Ermenek ilçesinde kisa bir süre sonra kullanilmaya baslayacak.

Ermenek, Dogalgaz’a Kavusuyor

Ülkemizde dogalgazin yayginlastirilmasi hedeflendiginden nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere de dogalgazin ulastirilmasi karari geregince Ermenek ilçesinde bulunan elektrik abone sayisinin yüzde 60’ina tekabül edecek sayida müracaat olmasi gerektigi ögrenildi.
Ilçeye getirilmesi düsünülen dogalgaz için geçtigimiz gün Ahmet Kelesoglu Kültür Merkezi’nde Kaymakam Eyyüp Güngör, Belediye Baskani Ugur Sözkesen, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Mehmet Salih Baldiz’in katilimiyla halk bilgilendirildi.
Toplantida konusan Belediye Baskani Ugur Sözkesen ilçede yapilmasi planlanan dogalgaz hattinin hem çevre açisindan hem de ekonomik açidan faydalarindan bahsederken, dogalgazin gelebilmesi için istenilen yüzde 60'lik kotanin basvurmasi ve bu kotanin tamamlanmasi için son tarihin 30 Haziran oldugunu belirtti.
Sözkesen, bu kotanin daha önce doldurulmasi halinde kendisinin evragi hemserimiz Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’a elden kendisinin teslim edecegini ve önümüzdeki kis mevsiminde Ermenek’in dogalgaz ile isinacagini söyledi.
Ermenek Kaymakami Eyyüp Güngör’de dogal gazin kolayliklarindan ve kendisinin doguda yasamis oldugu olaylardan bahsetti. Güngör, 30 Haziran da basvurularin bitecegini ama Ermenek halkinin bu tarihin sanki 30 Mayis gibi son bulacagini düsünerek basvurularini biran önce yapmasi gerektigini ifade etti.
Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Mehmet Salih Baldiz’da dogalgaz ile teknik ve maddi bilgiler verirken dogalgaz almak isteyen abonelerin 335 lira tutarindaki baglanti bedelini pesin olarak yatirmasi gerektigini ifade ederek, “Bu abone bedeli ilçelere baglanti hatlarinin yapilabilmesi için Il Özel Idaresi tarafindan, Boru Hatlari ile Petrol Tasima Anonim Sirketi 'ne (BOTAS)’a yeterli sayida basvuru olmamasi ve her hangi bir sebeple baglanti hattinin yapilamamasi halinde, yatirilan abone baglanti bedelleri Il Özel Idaresi tarafindan geri ödeme gününe kadar islemis olan faizi ile birlikte aboneler iade edilecektir” dedi.
 Kaynak: Yesil Ermenek Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284