Ermenek Maden Faciasının Yıldönümünde UMKE İl Tatbikatı Gerçekleştirildi

İlimizde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Tatbikatın da göçük ve patlama senaryosu gereği UMKE ekipleri medikal kurtarma çalışması yaptı.

Ermenek Maden Faciasının Yıldönümünde UMKE İl Tatbikatı Gerçekleştirildi

Gökçe Çamlığı mesire alanında gerçekleşen 2021 UMKE İl tatbikatına, sağlık personelinden oluşan tamamı gönüllü UMKE ekipleri katıldı. 25 UMKE gönüllüsünün katılımı ile göçük ve patlama senaryosunda medikal kurtarma tatbikatı icra edildi.

Tatbikat alanını ziyaret eden Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun Karaman UMKE sorumlusu Yasin Ergen’den yapılan faaliyetler hakkında bilgi alarak tatbikat alanında incelemelerde bulundu.

‘’Her an doğal afet olacakmış gibi teyakkuzda olmalıyız’’

UMKE Tatbikatı hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun; ‘’İlimizde yedi yıl önce meydana gelen Ermenek Kömür Madeni faciasının yıl dönümünde bir eğitim tatbikat gerçekleştiriyoruz. Maden faciasında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet dilerim. O gün UMKE ekiplerimizin mücadelesi gözler önündeydi, Ermenek’te nasılsa, Van’da, Elazığ’da, Manavgat’ta da bu mücadele aynıydı. Sadece İlimiz için değil bütün insanlık için her an doğal afet olacakmış gibi teyakkuzda olmalıyız. Bu sebeple farklı senaryolardaki tatbikatları yaparak, amacımız tüm UMKE personelimizi meydana gelebilecek olası bir afet durumuna hazırlamaktır.  Bu Tatbikatlarla UMKE personelimizle birlikte eğitim aşamasında afet anını canlandırmaya çalışıyoruz. Şu an burada bulunan arkadaşlarımız kendi görevleri dışında gönüllü olarak bu eğitimlere katılmaktadır. Tüm insanlık adına kendi canları pahasına bu işe gönül veren sağlıkçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284