Ermenekli Madencilerin Ankara Yürüyüşüne 30 Gözaltı

Ermeneki Madencilere verilen sözlerin tutulmaması gerekçesiyle Karaman’dan Ankara’ya yürümek isteyen Maden İşçilerine Jandarma ve Polis müdehale etti. 30’a yakın madenci gözaltına alındı.

Ermenekli Madencilerin Ankara Yürüyüşüne 30 Gözaltı

Yetkililerin Ermenekli Madencilere verdikleri sözün tutulmaması gerekçesiyle bugün Ermenek’ten Ankara’ya yürüyerek seslerini duyurmak isteyen maden işçilerine Polis ve Jandarma’dan sert müdehale ile karşılık geldi. Müdehale sonrası çok sayıda Maden İşçisi ve gönüllü basın görevlisi olarak çalışan Madenci çocukları mertcan, ilayda ve müge isimli çocuklarında yaralandığı gelen bilgiler arasında.
Bağımsız Maden-İş tarafından yapılan açıklamada, “Tüm Ermenek’te fiili bir sıkıyönetim uygulanıyor. Sokaklardaki herkes zorla evlerine gönderilmeye çalışılıyor, bu uygulamanın Valiliğin emri olduğu söyleniyor. Genel başkanımız dahil gözaltılara ulaşamıyoruz. Basın gönüllümüz Mertcan’a (madenci çocuğu) darp raporu almak için gittiği hastanede ‘Tedavini ol, seni de gözaltına alacağız’ dendi. Kamuoyunu ses vermeye, baroları göreve çağırıyoruz” dendi.
 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284