Ermenek’te Grev Yapan Madencilerin 3 Aylık Maaşları Ödendi

Karaman dâhil tüm Türkiye 15 Temmuz’u çeşitli etkinliklerle geçirirken, aynı gün Ermenek’teki madenciler grevdeydi.

Ermenek’te Grev Yapan Madencilerin 3 Aylık Maaşları Ödendi

Uzun zamandır maaşlarını alamayan ve 15 Temmuz’a denk gelen grevlerini duyuramayan maden işçilerinin imdadına Ülkücü İşçiler Derneği yetişti.

Ermenek’teki Seba Madencilik’in 105 çalışanının, 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları greve Ülkücü İşçiler Derneği Karaman İl Başkanı Ekrem Akkaya, Genel Merkez Yöneticisi Mehmet Altunbaş, Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yıldırım ve dernek yöneticileri katıldı. İşçilerden bilgi alan genel başkan yardımcısı Yıldırım, Ermenek Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu ile görüştü.

Görüşme sonrası işçilerle konuşan Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkan Yardımcı Oğuzhan Yıldırım, “Kaymakam bey sağ olsun elinden gelen desteği gösterdi. Malumunuz bazı arkadaşlarımızın 3, bazılarının ise 4 aylık maaşları ödenmemiş. İşverenle yapılan görüşmede 24 saat içerisinde bütün işçilerin 3 aylık maaşlarının ödeneceğinin sözünü aldık. Kalan bir aylık maaş ise en kısa zamanda ödenecek. Bundan sonraki dönemde ise yine sizin maaşlarınızın yatmaması gibi bir durum söz konusu olursa bizimle irtibata geçtiğiniz takdirde genel merkez avukatlarımız ücretsiz olarak sizlerin dosyalarına bakacak” dedi.

Karaman İl Başkanı Ekrem Akkaya ise konuşmasında “Ermenek maden işçilerimizin bize ulaştırdıkları her sorunuyla ilgilenmek ve o sorunun ortadan kalkması için çalışmak görevimizdir. Buradaki işçilerimizin her zaman yanındayız’’ dedi.

Dernek yöneticilerinin konuşmaları ile 15 Temmuz günü başlayan grev 16 Temmuz Pazar günü işçilerin olaysız bir şekilde dağılmasıyla sona erdi. 17 Temmuz Günü 3 aylık maaşları ödenen işçiler Ülkücü İşçiler Derneği yetkililerine ve Ermenek Kaymakamına teşekkür ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284