Ermenek’te, Karamanoglu Mehmet Bey Parki’inin Adinin Degistirilmesi Bir Vefasizlik Örnegidir

Yeni bir sey yapma adina bir öncekini bütünüyle yikmak, onu yok saymaktir.

Ermenek’te, Karamanoglu Mehmet Bey Parki’inin Adinin Degistirilmesi Bir Vefasizlik Örnegidir

Ermenek Belediye Meclisi karari ile ilçe merkezinde bir “Kent Meydani” projesi uygulaniyor. Iyi bir çalisma, Ermenek’in çok amaçli bir kent meydanina kavusmasi yöre insaninin ihtiyaç ve istegi ile örtüsüyor.
Ancak söz konusu alana, bir önceki Belediye Baskani Sayin Ugur Sözkesen döneminde; Belediye Meclisi karari ile “Karamanoglu Mehmet Bey Parki” adi verilmis iken; simdi yeni bir meclis karari ile Karamanoglu Mehmet Bey adi ve tabelasi kaldirilip yerine; “Lütfü Elvan Kent Meydani” adi verilmistir.
Belediyenin bu kararinda, Sayin Lütfü Elvan’in önceden var olan Karamanoglu Mehmet Bey gibi çok önemli bir tarihi degerin adi var iken, onun yerine kendi isminin verilmesi konusunda “özel isteginin” oldugu inancinda degiliz.
Iste tam da bu yüzden, yasadigimiz bu topraklari 750 yil önce bizlere birakan, halen hizmet veren camileri, medreseleri, köprüleri ve çok daha önemlisi su anda kullandigimiz “Türkiye Türkçesi”nin günümüze kadar ulasmasindaki yasamsal emegin sahibi, 250 milyonluk Türk Dünyasinin Türk Dili önderi hemserimiz Karamanoglu Mehmet Bey adi yerini korumalidir.
Tersine bir uygulama ciddi bir vefasizlik örnegi olur ve hepimizi derinden üzer.
Sonuç olarak Ermenek Belediyesi konuyu bir daha gözden geçirebilir. Projesini, “KARAMANOGLU MEHMET BEY KENT MEYDANI” adiyla tamamlayabilir. Bu adimi atmalari için zaman geçmis degildir.
Habip Çaliskan
Balkusan Karamanoglu Mehmet Bey
Dil ve Kültür Dernegi Baskani

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284