Ermenek’te Madenci Ailelerine Aylik Baglandi

Karaman`in Ermenek ilçesinde maden faciasinda hayatini kaybeden 9 isçinin yakinlarina is kazasi geliri ve ölüm ayligi baglandi.

Ermenek’te Madenci Ailelerine Aylik Baglandi

Ermenek’teki kömür madeni ocaginda meydana gelen su baskini sonucu mahsur kalan 8 isçiyi arama kurtarma çalismalari 26’nci günde de devam ederken, daha önce cenazelerine ulasilan 10 isçiden 9'unun ailelerine aylik baglandi, bir isçinin ailesine de resmi islemler bitince aylik baglanacagi ögrenildi.
Karaman Valiliginden konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Ilimiz Ermenek ilçesindeki maden ocaginda 28 Ekim 2014 günü gerçeklesen elim kaza sonucu mahsur kalarak arama kurtarma çalismalari sonucunda cansiz bedenlerine ulasilan 9 madencinin yakinlarina is kazasi geliri ve ölüm ayligi baglandi. 900 prim günü dolduran madencilerden Hüseyin Çolak, Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak, Tezcan Gökçe, Ismail Gürses, Kerim Haznedar, Ugur Ilhan, Mehmet Tokat, Bahri Üzer'in ailelerine ayni gün maaslari baglandi. Aileler, ilk ayliklari 18 Aralik 2014 tarihi ile 26 Aralik 2014 tarihleri arasinda alacaklardir” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284