Ermenek’te Pazar Yeri Projesi Hayata Geçiriliyor

Karaman Merkez Ermenek İlçesinde Pazar Yeri Projesi için Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu açıklamalarda bulundu.

Ermenek’te Pazar Yeri Projesi Hayata Geçiriliyor

Başkan Zorlu yaptığı açıklamada, “Sevgili hemsehrilerim, Seçimlerden önce yeni Belediye Hizmet Binası önünde bulunan alana pazaryeri projesi hazırlatmıştım ama göreve geldiğimde öğrendim ki; Belediye Binası ve önündeki bulunan alanda (işyerleri, otopark, meydan) müteahhit tarafından yapılan eksik imalat hatalarından dolayısı kesin kabul yapılamamış, müteahhite Belediye tarafından dava açılmıştır. Bu aşamada mahkemelik olan ve kesin kabulü yapılmayan bir işte hazırlattığımız projenin yapılması uygun olmayacağından pazaryeri projemizi Derepazarı olarak bilenen alanda hazırladık. 
Söz konusu alanda kamulaştırma işlemi yapılması gerekmektedir. İlçemizin İmar planının iptal edilmesi dolayısıyla kamulaştırma işlemleri yapılamamış olup, planının onaylanarak kesinleşmesini müteakip kamulaştırma işlemleri başlatılmıştır. Ancak parsel sahipleri İlçemizde yaşamadığı için uzlaşma yoluna gidilememiştir. Bu yüzden kamulaştırma işlemleri mahkeme eliyle yürütülmektedir. Yapılan yeni projemizde pazaryeri inşaat alanı yaklaşık 900 M2 oturum, 1800 M2 inşaat alanı olacak şekilde planlanmıştır. Projemiz ve ödeneğimiz hazır olup, mülkiyet sorunu çözüldükten sonra yapımına bir an önce başlanacaktır.
Pazaryeri  projemizin  gecikmesi bu sebeplerden olmuştur, Sürecin uzamasindaki hata, gecikme şahsıma aittir...Meclis üyelerimiz yada Belediye çalışanları ile alakali değildir. Pazaryeri meselesi çok önemli olduğu için bu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı hissettim. Hemsehrilerimiz hakli olarak bu konuyu merak ediyor ve doğal olarak sorup sorgulayacaklar ama ben sosyal medyada çok zaman geçiremediğim icin bazen haberim olmayabiliyor. Göreve geldiğim  günden  beridir her zaman Bütün hemşehrilerimizle yüzyüze veya telefon ile 7/24 ulaşilabilir olmaya çalıştım. Her arayan hemşehrimizin sorunları dinleyip çözüm üretmeye çalıştık, çalışacağız da...
Şuan da Lütfi Elvan Kent meydanında çadırların olma sebebide satılan dükkan yüzünden dolayi degil, PANDEMİ yüzünden  kapalı pazar alanindaki sosyal mesafeyi korumak için yaptığımız seyreltmeden dolayıdır. 
Ermenekli hemşehrilerimiz en kısa zamanda hakettikleri pazaryerine kavuşacaktır” dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284