Ermenek`te Umut, Aciya Dönüstü

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki maden ocaginda mahsur kalan 18 isçiyi arama çalismalarinda 2 isçinin cansiz bedenlerine ulasildi.

Ermenek`te Umut, Aciya Dönüstü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, devam eden çalismalarda 2 isçinin cansiz bedenlerine ulasildigini söyledi. Bakan Yildiz, “Arama ve kurtarma ekiplerimizin yogun çalismalari sonucunda 2 isçi kardesimizin cansiz bedenine ulasmis bulunuyoruz. Bununla alakali 2 kardesimizin çikartilmasiyla alakali da bir gayret var. Tahmin ediyoruz bir müddet sonra onlari çikartacagiz. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz. Tabii bundan sonra bir süreç var. O süreçte AFAD ekibimizin ve AFAD Baskanimizin yürütecegi bir çalisma olacak. Buradan ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldirildiktan sonra savciligin uygun görmesi halinde aileleri ile beraber DNA testine tabi tutulacaklar. Savciligimiz karar verecek.
Bundan sonraki prosedürleri de ayni sekilde yürütecekler. Ailelerimizin, özellikle 18 isçi kardesimizin ailelerinden tespit edilmis bulunan 24 yakini üzerinde Bassavciligimizin uygun görmesi halinde DNA testleri yapilacak. Tabii bizim arama ve kurtarma faaliyetlerimiz 24 saat kesintisiz bir sekilde devam edecek. Su anda bulundugumuz noktada yine bazi problemlerimizi var. Yine bazi yerlerde çökmeler var. Bir kisim yerlerde kömürün zeminde 1-1,5 metreye kadar çiktigi yerler var.
Suyun çekimiyle alakali desandrede geldigimiz 306 metrelik yolunda da yine bazi sikintilarimiz olustu.
Onlari da ayni sekilde ekiplerimiz gidermek için bütün arkadaslarimizla beraber gayret ediyoruz. Tertiplerimiz mesailerimiz bu manada hazir bulunuyorlar. Yani ocaktaki çalismalar devam edecek. Bu arada metan gazi seviyesinde bir miktar yükselme oldu. Emniyet açisindan yalnizca nefeslikte bulunan arkadaslarimizi geçici bir süreligine disari çikarttik. Ve yalnizca oksijen gazi maskeli arkadaslar, tahlisiye bu kurtarma ekiplerini olusturacaklar ve yardimci olacaklar. Kisa süre sonra da diger ekipler metan gazi seviyesinin düsmesi ile beraber tekrar ocaga alacagiz” dedi.
“YEMEK YEDIKLERINI SÖYLEDIKLERI BIR BÖLÜMDE BU TESPIT EDILDI”
Hangi bölümde bulunduklari ile ilgili soruya ise Bakan Yildiz, “Tahmin ettigimiz yerlerden bir tanesinde, nefeslikte bas yukari dedigimiz bir bölümde kardeslerimizden orada yemek yediklerini söyledikleri bir bölümde bu tespit edildi. Bas yukari kisminda 35 metrelik bir girdi var. Onun sonuna kadar arkadaslarimiz gittiler. Tabii ki kömür çökmeleri de oldugu için çok zor sartlarda o noktaya ulasildi. Iki isçi kardesimizi de oradan aldiktan sonra oranin zemini temizlenecek ve diger bölgelerdeki, çalismalara devam edilecek” seklinde konustu.
ERMENEK’DE MEYDANA GELEN MADEN FACIASININ 10’UNCU GÜNÜNDE IKI ISÇININ CENAZESINE ULASILDI
Bakan Yildiz'in açiklamasindan cenazelere ulasildigini açiklamasinin ardindan Ermenek devlet hastanesi önünde ve çevresinde polis ekipleri tarafindan güvenlik önlemi aldi
Basin mensuplari hastane bahçesine alinmadi. Hastaneye yaklasik 250 metre mesafede bekletildi. Maden isçilerin aileleri de hastaneye geldi. Isçilerin yakinlari güvenlik ekipleri tarafindan tek tek isim kontrolünden geçerek hastaneye alindi. Hastaneye alinan isçilerin yakinlarinin birinci dereceden yakini olmasi gerektigi belirtildi. Ismail Gürses'in ailesi hastaneye gelen ailelerin arasindaydi. Gürses'in kayinpederi Aziz Varli güvenlik kontrollünden içeriye alinmadi. Bunun üzerine Varli duruma tepki gösterdi. Öte yandan hem saglik hem güvenlik ekipleri hastaneye takviye ekip olarak geldi.
Bu arada Cumhuriyet bassavcisi ve iki adli tip görevlisi de hastaneye geldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284