Ermenek`teki Kazı Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Selçuk Ecza Deposu sponsorluğunda Ermenek İlçesinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Ermenek`teki Kazı Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Karaman İline bağlı Ermenek İlçesinde üç farklı ören yerinde incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Akgül projenin bilimsel danışmanlığını yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Arkeoloji bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ercan Aşkın'dan ören yeri hakkında bilgiler alırken Sbide antik kenti ziyareti esnasında kentin doğu kesiminde yeni ortaya çıkarılan ve Roma İmparatorluk dönemine ait olduğu değerlendirilen sur kalıntılarını da inceledi. Dr. Öğr. Üyesi Aşkın, Rektör Akgül'e antik kentin tarihçesi, kalıntıları, arkeolojik potansiyeli ve yapılan kazının içeriği hakkında bilgi verdi. Rektör Akgül, Philadelphia antik kentinde ise antik kentin akropolisi ve nekropolisinde ortaya çıkarılan kalıntılar üzerine incelemelerde bulundu. 
Philadelphia, Sbide ve Eirenopolis antik kentlerinde devam eden arkeolojik kazıların önemli bilimsel bulgulara yol açmasının beklendiğini ifade eden Rektör Akgül, 2020 yılı kazı çalışmalarının 7 Aralık tarihinde tamamlanacak olan antik kentlerin Ermenek ve Karaman'ın kültür turizmine katkı sunacağını söyledi. Üniversite olarak önümüzdeki süreçte Karaman'ın arkeolojik, etnografik ve tarihi değerlerinin açığa çıkarılması için il merkezi ve ilçelerde daha fazla alanda yapılacak çalışmalara destek vereceklerini ifade eden Rektör Akgül, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi akademik varlığıyla ilimizdeki tüm kültürel değerlerin araştırılması, korunması ve topluma kazandırılması için tüm olanaklarını seferber edecektir. Selçuk Ecza Holding, Karaman Müze Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Arkeoloji bölümüne projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, arkeologlarımıza da kazı çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.
 Kazı başkanlığını Karaman Müze Müdürü Ercan Er'in, bilimsel danışmanlığını Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ercan Aşkın'ın yaptığı kazı çalışmaları ziyaretinde Rektör Akgül'e Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çeçen ve Yüksekokul Sekreteri Ali Dağatan eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284