Ermenek’teki Maden Faciasinin Dördüncü Durusmasi Yapildi

Karaman`in Ermenek ilçesindeki kömür Ocaginda 18 isçinin hayatini kaybettigi faciayla ilgili davanin dördüncü durusmasi yapildi.

Ermenek’teki Maden Faciasinin Dördüncü Durusmasi Yapildi

Ermenek Agir Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen durusmaya tutuklu saniklar Has Sekerler Madencilik Sirketi sahibi Saffet Uyar, Ermenek Cenne Linyit Kömürü Isletmesi müdürü ve hissedari Abdullah Özbey ve ayni sirketin teknik nezaretçisi Ali Kurt, taraf avukatlari ve madenci aileleri katildi. Saffet Uyar'in avukati Seref Han, agir ceza mahkemesinin huzurunda saniklarin bazilarinin dövüldügünü, çanta, su sisesi firlatildigini, her celsede istisnasiz ayni kisiler tarafindan kendilerine agir hakaretlerde bulunuldugunu söyledi. Kazanin olus sebebinin sondaj makinesi olarak gösterildigini ancak kazanin asil nedeninin maden haritalari oldugunu savunan Han, "Haritalar ortada yok, bu hiç konusulmuyor. Yüklenici firma tarafindan rödovansçi firmaya haritalarin verilmedigi belli. Bunun sorulmasi lazim" dedi. Kamuoyunda Saffet Uyar'in bitik oldugu, tazminatlari ödeyemeyeceginin konusuldugunu dile getiren Han, "Kamuoyunda, Saffet ödeyemez ama Abdullah Özbey öder. O yüzden Abdullah Özbey bir numarali sanik olsun diye ugrasildigi konusuluyor. Bunu siddetle reddediyorum. Biz simdiye kadar kimsenin hakkinda konusmadik. Müvekkilim de konusmadi. Adil yargilanma istedik. Kimin suçu varsa, ortaya çiksin istedik. Cenne sirketi ile Has Sekerler arasindaki iliski normal bir yüklenici firma iliskisi degil. Üretime el konulmus. Saffet Uyar 2-3 ayda bir ocaga gelmis, mühendislerden bilgi almis. Pazarlamaya el konulmus. Parasi olmayanin sesi çikmaz, sesi kisik. Saffet Uyar'in üretiminin basinda Yavuz Özsoy var. Yetkili o. Saffet'e sormadan eleman alip, çikariyor. Yavuz kendi kardesini mühendis olmamasina ragmen, mühendis kadrosuna almis. O kadar yetkili. Parasi olanin sesi gür çikiyor. Böyle bir iliski olur mu? Bu kazanin esas magduru Saffet Uyar'dir. Her evden bir cenaze çikti, müvekkilimin evinden 18 tane madenci cenazesi çikti. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum" dedi.
Avukatlarin talep ve savunmalarinin ardindan tutuklu saniklara söz verildi. Saniklar, tutuksuz yargilama talebinde bulundular. Mahkeme heyeti, 16 sanigin yargilandigi davanin dördüncü durusmasinin tamamlandigini belirterek, Uyar, Özbey ve Kurt'un tutukluluk halinin ve daimi nezaretçi maden mühendisi Yavuz Özsoy hakkindaki yakalama kararinin devamina, Ankara Agir Ceza Mahkemesi'ne dosyanin gönderilip yeni bilirkisi heyeti olusturulmasi konusunda ara karar verdi. Mahkeme heyeti, durusmayi 25 Kasim 2015 tarihine erteledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284