Ermenek’teki Mezbaha Aralık Ayında Tamamlanıyor

İlimize bağlı Ermenek ilçesinde yapımına 1 Kasım’da başlanan mezbaha binasının 29 Aralık 2017 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor.

Ermenek’teki Mezbaha Aralık Ayında Tamamlanıyor

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, tesisin 2017 yılı bitmeden tamamlanacağını belirterek, “Modern Mezbaha Projemizi, 2017 yılı içerisinde hizmete sunmak istiyoruz.

Ermenek’imize önemli katkı sağlayacak olan tesis için ilk kazmayı 1 Kasım tarihinde vurduk. İnşallah 29 Aralık 2017 tarihinde de tamamlanmasını planlamaktayız. Yapılacak mezbaha yaklaşık 630.000 TL’ye mal edilmekte ve 160 m2 alanı kaplamaktadır. İlçemize yapacağımız mezbaha sadece ilçemizin değil, bölgemizin de en büyük kesimevi olarak hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacaktır. Başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet ve kalite gibi konularda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının standartlarını taşıyacak. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yine 2002 yılında Uğur Sözkesen başkanlığında kurulan, o dönemin en modern mezbahası olmasına rağmen mevzuatlardaki güncel değişiklik sebebi ile şu an kullanımda olmayan mezbahanın yanına yapılan yeni mezbahada günlük 8 adet büyükbaş ve 24 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284