Eski Bakanlardan Isin Çelebi Memleketiyle Hasret Giderdi

Anavatan Partisi’nde uzun dönem Devlet ve Ekonomi Bakanligi yapan, Karaman’in il olusundan Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulusuna kadar birçok önemli gelismesinde rol oynayan hemserimiz Isin Çelebi, memleketi Karaman’a gelerek hasret giderdi.

Eski Bakanlardan Isin Çelebi Memleketiyle Hasret Giderdi

 Akrabalarini ve es dostu ziyaret eden Çelebi, Ticaret ve Sanayi Odasi’nin yeni hizmet binasini da ziyaret ederek hayirli olsun dileginde bulundu. Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Karaman’in bugünkü konumuna gelmesinde büyük emegi geçen ve Karaman sevdasini her ortamda yineleyen Isin Çelebi’yi agirlamaktan mutluluk duyduklarini ifade etti.

Çelebi’de Karaman’da dogup büyüyen biri olarak Karaman’in kendisi için çok önemli bir yer oldugunu belirterek, “Karaman’in gelismesi, büyümesi benim için bir hobi. Karaman’in il olabilmesi için çok uzun yillar mücadele verdik. Öneriyi meclise sundugumuzda Konya Milletvekilleri çok karsi çikmisti. Onlarin karsi çikislarina karsin Plan ve Bütçe Komisyonundan geçirdik ve Karaman’in il olmasini sagladik. Rahmetli Özal’in Basbakanligi döneminde Türkiye’nin 70. ili olduk. Karaman’in il olmasindan sonra 5+5 yani 10 yillik gelecek planini hazirladik. Buraya Planlama Teskilati’ndan, Sanayi Bakanligindan, Iller Bankasindan ve Bayindirlik Bakanligindan bir heyet yaptik. Geldiler Karaman’in gida teknoloji ve gidaya dayali hayvancilik sektörü ve organik tarim yani tarima dayali Anadolunun tüm kültürünü yasatan bir sanayilesme sürecine ihtiyaci oldugunu tespit ettik. Gida organize sanayi bölgesini kurduk. Bisküvi ve bulgur sanayisinin gelismesinde bir yol açtik. Bu bizim için çok önemli bir gelismeydi. Karaman’dan çikan çok önemli markalar Türkiye’nin önemli markalari haline geldiler. Sonra Karaman’i Mersin’e baglayan yol ve demiryolu baglantisi çok önemliydi. Onun için çaba sarf ettik. Karaman bugün gelismis iller arasinda yer alan, disaridan çalisan insan transfer eden bir konuma geldi. Karaman’in üniversite kurulusunda da sayin bakanlarla birlikte çaba gösterdik. Simdi bundan sonraki görevimiz Konya ve Karaman’in Orta Anadolu projesi çerçevesinde daha da gelismesi ve Orta Anadolu’nun Akdeniz’e açilmasinin saglayacak çabayi göstermek gerekiyor. Konya Ovasinin su ihtiyacinin karsilanmasi lazim. KOP projesi kapsaminda bunun çok özel olarak ele alinacagini biliyorum. Bu projeye çok önem verildigini biliyorum. Benim düsüncem Konya Ovasi sulama projesini mevcut sistemler disinda yeni vizyonu genis bir bakis açisiyla bakip buraya su getirmemiz gerekiyor. Firat ve Dicle’nin suyu Türkiye için çok önemli. Ayrica Seyhan, Ceyhan sulari çok önemli. Bizim Konya ovasini sulama projesini hem bu anlamda su eksikligini tamamlamak, hemde buna dayali sanayiyi gelistirmek lazim. Özellikle Karaman’da sulama projeleri önem tasiyor. Ayrica bu bölgenin Mersin ve Akdeniz limaniyla bütünlesmesinin saglanmasi gerekiyor. Karaman’in Türkiye’nin ilk 15 ili arasinda kalkinmislik olarak yer almasini saglamaliyiz. Karaman’dan uzak olsamda Karaman benim için büyük bir hobi. Karaman’la ilgilenmekten büyük keyif aliyorum” dedi.
Isin Çelebi, Karaman’in gelismesi için kadin girisimcilerin ön plana çikmasi ve sektörün her alaninda kadinlarin söz sahibi olmasi için basinin bu konunun üzerinde durmasi gerektigini ifade etti.
Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay tarafindan Isin Çelebi’ye Karamanoglu Mehmetbey ve Yunus Emre’nin küçük büstleri armagan edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284