Esnaf Odaları: Darbe Girişimini Şiddetle Ve Nefretle Kınıyoruz

15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen Darbe girişiminde sağduyulu davranan Türk halkına teşekkür eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bu girişimi şiddetle ve nefretle kınadıklarını duyurdu.

Esnaf Odaları: Darbe Girişimini Şiddetle Ve Nefretle Kınıyoruz
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal imzasıyla yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016 Cuma günü saat: 22.30 sıralarında Türk Silahlı kuvvetleri içerisine yuvalanmış bir grup çetenin yaptığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini ve milletimizi sıkıntıda bırakan, demokrasiyi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetini yok etmeye ve müstevli emellerini gerçekleştirmeye yönelik darbe girişimini Karaman Esnaf ve Sanatkarları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bizler her türlü kalkışmaya, çeteleşmeye ve darbeye karşıyız. Türk Milletinin karakterine en uygun rejim olan ve Atatürk’ün ve Türk Milletinin birlikte el ele kurdukları, 93 yıldır uygulana gelen ve kurum ve kuruluşlarıyla dimdik ayakta duran Cumhuriyet rejimine sahip çıkmaya ve onu sonuna kadar korumaya kararlıyız. 1960, 1971,1980 yıllarında yapılan ihtilaller ve 28 Şubat süreci ülkemize zarar vermiş, ülkemizi dünya devletleri nezdinde zayıflatmış ve ülke kalkınmasını akamete uğratmıştır.
15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen ancak, Türk Milletinin sağduyusu ve gerek Türk Silahlı Kuvvetleri ve gerekse Emniyet Teşkilatı içerisindeki vatansever güvenlik görevlileri, hükümetimiz, ana muhalefet partimiz ve diğer siyasi partilerimiz tarafından da elbirliğiyle bertaraf edilen darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetlerine mâledilemez. Çünkü Peygamber Ocağı olan şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin her kademesinde görev yapan yiğit, vefakar ve cefakar subay, astsubay ve Mehmetçikler de bu kalkışmaya karşıdırlar.
Yüce Türk Milleti, devletiyle, hükümetiyle, siyasi partileriyle, demokratik kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve Türk Milletinin her kesiminin ortak tepkisi ve asil duruşuyla her türlü darbenin ve kalkışmanın karşısında olmuş ve olmaya da devam edecektir. Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, birliğimize bağlı 16 esnaf odası ve 10 bin civarındaki Karamanlı esnaf ve sanatkarımızla devletimizin, demokrasimizin ve cumhuriyetimizin yanındayız” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284