Esnaf ve İşletmelere Yönelik Covid-19 Denetimleri Yapıldı

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kamusal alan içerisinde yer alan iş ve yaşam alanlarına yönelik denetimler aralıksız devam ediyor.

Esnaf ve İşletmelere Yönelik Covid-19 Denetimleri Yapıldı

Yapılan denetimler kapsamında Vali Mehmet Alpaslan Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bayram Uysal’ın da katıldığı programda ilimiz Gazipaşa Bedesten Çarşındaki esnaflara yönelik denetimler gerçekleştirildi. 
Farklı meslek gruplarına ait işletmelere yönelik gerçekleştirilen denetimler sırasında ziyaret ettiği esnaflarla bir süre sohbet eden Vali Işık, salgının son günlerdeki yayılım seyri ve hızı göz önünde bulundurulduğunda bu sinsi düşmanla mücadelede başarılı olabilmenin en önemli şartının uygulamaya konulan mevcut tedbirlere uyulması olduğuna dikkat çekti.
Vali Mehmet Alpaslan Işık, yapılan denetimlerin amacının halk sağlığını tehdit eden koronavirüs salgını ile topyekûn mücadele etmek olduğunu belirterek esnaf ve işletme sahiplerinden alışveriş sırasında siperliklerin kullanımına önem vermelerini istedi. 
Covid-19 salgının yayılma alanının önlenmesi ve halk sağlığının korunmasının ana şartının maske kullanımı, fiziki mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra alınan tedbirlere uyulması ile mümkün olabileceğini dile getiren Vali Işık, “Kurallara riayet edildiği takdirde hep birlikte el ele vererek bu görünmez düşmanı yenebiliriz” dedi. 
Vali Mehmet Alpaslan Işık, denetimlerinin sonunda esnaf ve işletme sahiplerine hayırlı ve bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu. 
“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganı ile sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ile yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasına yönelik ekiplerimizce gerçekleştirilen denetimlerde; konaklama tesisleri, alışveriş merkezi, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları ve yaşam alanlarına kontroller sürdürülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284