‘Esref Pasalilar’ KMÜ’de Sahne Aldi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Burak Güven’in yazdigi ve yönetmenligini Karaman TOKI Anadolu Lisesi Edebiyat Ögretmeni Lütfi Torcu’nun üstlendigi ‘Esref Pasalilar’ isimli tiyatro oyunu sahne aldi. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü ile KMÜ isbirliginde sergilenen oyunda üniversite ve lise ögrencilerinden olusan sekiz oyuncu yer aldi.

‘Esref Pasalilar’ KMÜ’de Sahne Aldi

KMÜ Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskanligi Konferans Salonunda sahnelenen tiyatro oyununda Izmir’in Esref Pasalilar semtinde mahalle halkinin semte atanan yeni bir hoca ile yasadiklari anlatildi.
“Toplumu düzeltmeye kendimizden baslamaliyiz”
‘Esref Pasalilar’ tiyatro oyunu hakkinda konusan Lütfi Torcu, toplumda yasanan olumlu degisikliklerin yalnizca ögretmenler ya da imamlar sayesinde gerçeklesmeyecegini belirterek, “Toplumdaki gelisim ve degisime o toplumda yasayan her bireyin etkisi söz konusudur. Yaptigimiz her sey sudaki dalgalar gibi çevremize yayilacagindan, söylemlerimize ve davranislarimiza çok dikkat etmeliyiz. Toplumu düzeltmeye önce kendimizden baslamaliyiz. Bu oyunda da dikkat çekmek istedigimiz nokta buydu.” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284