Ev Hanimlarina Çocuk Tesviki Geliyor

Hükümetin nüfusun yaslanmasi sebebiyle üzerinde çalistigi çocuk tesviklerinin ayrintilari netlesmeye basladi. Özel sektöre verilmesi düsünülen tesviklerin rekabet gücünü azaltmamasina dikkat edilecek.

Ev Hanimlarina Çocuk Tesviki Geliyor

Ercan Baysal'in haberine göre; ev hanimlari gibi çalismayan kadinlara yönelik destek modelleri de devreye girecek.
Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz, çocuk tesviklerinde tartisilmayan konunun olmadigini belirterek, "Nakit de var. Sadece çalisan degil, genele de bakiyoruz. Egitim iliskisine bakiyoruz. Bütçe açisindan etkilerine bakiyoruz. Bütün ülkeleri inceledik, kendimize uygun politikalar gelistiriyoruz. Sadece maddi tesvikler olmayacak. Esnek çalisma saatleri üzerinde de duruyoruz. Yari zamanli çalisma, egitim hayatinda gençlerin kadinin hayatini kolaylastirici tedbirler gibi çok sayida öneri var." dedi.
Kalkinma Bakani Yilmaz, bir grup ekonomi muhabirine çocuk ve yasli tesviklerinin yani sira çözüm sürecine iliskin degerlendirmelerde bulundu. Bakan Yilmaz, yasli nüfusun yük olarak görülmemesi gerektigini kaydetti. 10. Kalkinma Plani'nda yaslilarla ilgili özel ihtisas komisyonunun yer alacagini belirten Yilmaz, yaslilari daha üretken dinamik hale getirmenin önemli olacagini kaydetti. Yaslilar için kurulacak özel komisyonda akademisyen ve uzmanlarin yer alacagini bildirdi. Komisyonun çalismasi dogrultusunda yaslilara yönelik bazi destekler üzerinde duruluyor. Örnegin çocugunu bakicisina degil, kayinvalidesine birakanin desteklenmesi gibi modeller gelistirilecek. Bunun için farkli ülke modelleri de incelenecek. Çözüm sürecinin yatirimlara etkisini "Huzurun adi bile yetti" sözleriyle özetleyen Yilmaz, tesvik basvurularinda Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi'nin yer aldigi 6. bölgede yilin ilk üç aylik döneminde yüzde 200 artis oldugunu bildirdi.
Kaynak: ZAMAN
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284