Ev Ve Süs Hayvanlarinin Üretim, Satis, Barinma Ve Egitim Yerleri Hizmetiçi Egitimi Yapildi

Karaman Veteriner Hekimleri Odasi tarafindan veteriner hekimler yönelik 11-12 Subat 2012 tarihilerinde 2 hizmet içi egitim kursu düzenlendi.

Ev Ve Süs Hayvanlarinin Üretim, Satis, Barinma Ve Egitim Yerleri Hizmetiçi Egitimi Yapildi
Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü Toplanti Salonunda 30 kisinin katildigi “Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeligi hizmet içi egitim kursu” ile 25 kisinin katildigi “Ev ve Süs Hayvanlarinin Üretim, Satis, Barinma ve Egitim Yerleri sorumlu veteriner hekimi hizmet içi egitim kursu” düzenlendi.
Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürümüz Ismail Uluad, Karaman Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Cahit Cenk, Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlügü’nden Veteriner Hekim Doç. Dr. Leyla Güler, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Karaman Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Musa Yavuz, ile Il Müdürlügü personellerinden Veteriner Hekimler B.Yavuz Yürekli, Osman Yorulmaz, H.Hüseyin Kandemir, M.Fikri Boyacioglu ve Konu Uzmani Serbest Veteriner Hekim P.Serdar Büyükyagci’nin egitmen olarak görev aldigi kursa, Karaman’da serbest, Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi ve hayvancilik isletmelerinde çalisan Veteriner Hekimlerin yani sira, Konya ve Karabük Veteriner Hekimleri Odasi kayitli veteriner hekimler katildi.
Egitime iliskin bir açiklama yapan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad, “Ilimiz genis mera alanlari, hayvanciliga uygun iklim yapisi ile hayvan yetistiriciligi yapmak için ideal bir yapidadir. Bu müsait yapisi ile ilimiz üreticileri hem ülkemiz hayvanciliginda hem de dünya pazarlarinda adindan söz ettirtebilir, rekabet edebilir bir kapasiteye sahiptir. Bu kapsamda Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügümüzün çalismalari içerisinde öne çikan ve sayisi hizla artan tarimsal desteklemeler ve çiftçi egitim çalismalarimiz ilimiz hayvanciliginin gelismesinde son derece etkili oldugunu görmekteyiz. Her sektörde oldugu gibi hayvancilik sektöründe de dünya standartlarinda kaliteyi yakalamak zorundayiz. Bu anlamda yapilan bir çalisma olarak Karaman Veteriner Hekimler Odamizca düzenlenen bu egitimin ilimize ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.
Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Cahit Cenk ise toplantida yaptigi konusmasinda, “Hizmet içi egitim kurslarimizi, yönetmelik geregi poliklinik ve klinik açmak isteyen veteriner hekimlerle, halen poliklinik ve klinikte çalisan serbest veterinerlere zorunlu olan hizmet içi egitim belgesi ile, ev ve süs hayvanlarinin üretim, satis, barinma ve egitim yerlerinde sorumlu veteriner hekim olarak çalisacak hekimlere zorunlu kilinan sorumlu veteriner belgesi ihtiyacini karsilamak üzere açmis bulunmaktayiz. Ayrica Karaman Veteriner Hekimleri Odasi olarak bu kurslari Türkiye genelinde açan 5.Oda oldugumuz ve meslektaslarimizin baska illere gitmeden bu belgeleri temin edecek olmalarindan dolayi ayrica mutluyuz.
Kursun açilmasinda ve organizasyonda emegi geçen Karaman Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügüne, egitmenlerimize ve katilimcilara tesekkür eder, kursumuzun Ülkemiz ve Karaman hayvanciligina katki saglamasini temenni ederim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284