Evde Bakim Hizmeti Devam Ediyor

Karaman Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alaninda örnek uygulamalarindan biri olan evde bakim ve temizlik hizmeti devam ediyor.

Evde Bakim Hizmeti Devam Ediyor

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nce sürdürülen uygulamada; yasli, yatalak, kimsesiz ve bakima muhtaç vatandaslarin ev temizligi, yemek ihtiyaci, alisverisi, yakacagi ve saglik kontrolü yapilarak tüm ihtiyaçlari karsilaniyor.
Su anda bu hizmetten 72 vatandasimizin faydalandigini söyleyen Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan: “Karaman Belediyesi, muhtaç vatandaslarimiz için yürüttügü bu çalisma ile kimsesiz, muhtaç ve engelli ailelere kol-kanat geriyor. Basladigi günden bu yana yüzlerce vatandasa evde bakim hizmeti veren Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüz; ev temizliginden saglik kontrolüne, yemek ihtiyacindan yakacagina kadar su anda 72 vatandasa yardimci oluyor. Evde bakima gidilenlerin çogu, kimsesi ve is yapacak gücü olmayan yaslilarimiz. Bu vatandaslarimizin günlük yemek ihtiyaci, isinma ihtiyaci, kisisel ve evinin temizlikleri, saglik takibi, evinin bakim-onarimi yapilmakta ve hatta özellikle tek basina kalan, konusma ihtiyaci hisseden yasli vatandaslarimiz belirli araliklarla ziyaret edilip onlarla sohbet edilmektedir. Biz bu faaliyeti yürütmekten büyük keyif aliyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284