Evdeki Bayat Ekmek Nasil Degerlendirilir Yarismasi Sona Erdi

Ilimiz Devle Hastanesi personelinin “Her sey ikinci sansi hak eder, ekmek bile… “ sloganiyla baslattigi bayat ekmekle neler yapabiliriz yarismasi basariyla sona erdi. Katilanlarin ve izleyenlerin son derece keyif aldiklari yarismada çok eglenceli ve güzel anlar yasandi.

Evdeki Bayat Ekmek Nasil Degerlendirilir Yarismasi Sona Erdi
5 kisiden olusan Jüride Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu, Idari ve Mali Hizmetler Baskani Mehmet Yavuz, Karaman Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. M. Kerim Serbetçi, Agiz ve Dis Sagligi Merkezi Bashekimi Dt. Ugur Demirel ve Devlet Hastanesi Asçibasi Aziz Gür, ilk olarak yapilan tatlilar ve yemeklerin görsel görünümleri için puanlama yaptilar. Daha sonra yerlerine geçen jüri üyeleri, sirayla önlerine getirilen yemeklerin tadina bakarak puan verdiler. Iki asamadan olusan yarismada daha profesyonel ve objektif bir yaklasim olabilmesi için yemek yapan saglik personeli seyircilerin arasinda yarismayi izlediler ve jüri üyeleri tarafsiz bir sekilde degerlendirme yapti. Verilen puanlarin toplamiyla ilk üçe giren yarismacilara yemeklerine verilen numara sistemiyle çagirilarak armaganlari verildi.
11 kisinin katilimiyla gerçeklesen yarismada Hastane asçisi Ahmet Parmaksiz cevizli ve hurmali ekmek tatlisi ile birinci olurken hediyesini Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu’nun elinden aldi. Ikinci yarismaci yine Devlet Hastanesi asçisi Kamil Katirci ekmek tiramisusuyla katildigi yarismada hediyesini Idari ve Mali Hizmetler Baskani Mehmet Yavuz’dan alirken, üçüncü olan yarismaci Dahiliye Yogun Bakim Servis Sorumlu Hemsiresi Meltem Bekar ise yaptigi ekmek pastasiyla hediyesini ADSM Bashekimi Dt. Ugur Demirel’den aldi. Verilen hediyelerin ardindan yapilan yemek ve tatlilarin katilan herkes tarafindan yenilmesiyle sona eren yarisma çok begenildi ve yogun ilgi gördü.
Türkiye’ de ilk defa yapilan saglik personelleri arasinda “Her sey ikinci sansi hak eder, ekmek bile…” sloganiyla baslatilan yarismanin asil amaci evdeki bayat ekmekleri degerlendirme ve ekmek israfini önleme açisindan önemli bir noktaya deginilmesini saglayan Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Uz. Dr. Nuriye Ulu, ekmegin ülkemizde tüketilen gidalarin basinda geldigini ve önemli bir yere sahip oldugunu, bu yarismanin ilk ama son olmayacagini, devaminin yapilabilmesi için de elinden gelen her türlü destegi saglayacagini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284