Evi Geç Teslim Eden Insaatçiya 20 Bin Tl Ceza!

Ön ödemeli satilan konutu 36 ay içerisinde teslim etmeyen müteahhitlere konut basina 100 bin lira olan ceza tutari 20 bin liraya indirildi.

Evi Geç Teslim Eden Insaatçiya 20 Bin Tl Ceza!

TBMM Sanayi, Ticaret, Teknoloji Komisyonu'nda olusturulan alt komisyonda görüsülen tüketici kanunu tasarisinda yapilan degisiklikle, ön ödemeli satilan konutu 36 ay içerisinde teslim etmeyen müteahhitlere konut basina 100 bin lira olan ceza tutari 20 bin liraya indirildi.
Buna karsilik, yapi ruhsati almadan konut satisi yasagini ihlal edenlere öngörülen bin liralik ceza ise 100 bin liraya çikarildi.
SIGORTA YAPTIRMAYANA 500 BIN TL CEZA
Bakanlik tarafindan belirlenen bina tamamlama sigortasi yaptirma zorunluluguna uymayanlara verilecek para cezasi 200 bin liradan 500 bin liraya çikarildi.
Ancak ceza uygulamadan önce bir ay süre taninacak. Bu süre içerisinde de sigorta yaptirilmazsa ceza uygulanacak. Tasarida yapilan degisikliklerle, devre mülklerle ilgili tüketiciyi koruyan ek düzenlemelere gidildi.
Ön ödemeli devre mülk satislarinda da devir ve teslim süresi artik 36 ayi geçemeyecek. Ön ödemeli devremülk satislarinda alici, teslim tarihine kadar herhangi bir gerekçe göstermeden alimdan vazgeçebilecek. Ancak bu durumda satici, sözlesme bedelinin yüzde 2'sine kadar tazminat talep edebilecek. Satici yükümlülüklerini geregi gibi yerine getirmemisse tazminat alamayacak. (Habertürk)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284