Evim Sahane, Recep Dede’nin Evini Yeniledi

Karaman`in Ermenek Ilçesi`nde maden ocagina su basmasi sonucu hayatini kaybeden 18 maden isçisinden Tezcan Gökçe`nin cenaze namazi sirasinda ayagindaki yirtik lastik ayakkabiyla gündeme gelen babasi Recep Gökçe ile ölen madencinin esi ve çocuklarinin oturdugu birbirine bitisik olan alt bölümü kiler olarak kullanilan 2 katli ev, Kanal D`de yayinlanan `Evim Sahane` programi tarafindan bastan asagi yenilendi.

 Evim Sahane, Recep Dede’nin Evini Yeniledi

Karaman'in Ermenek Ilçesi'nde maden ocagina su basmasi sonucu hayatini kaybeden 18 maden isçisinden Tezcan Gökçe'nin cenaze namazi sirasinda ayagindaki yirtik lastik ayakkabiyla gündeme gelen babasi Recep Gökçe ile ölen madencinin esi ve çocuklarinin oturdugu birbirine bitisik olan alt bölümü Kiler olarak kullanilan 2 katli ev, Kanal D'de yayinlanan 'Evim Sahane' programi tarafindan bastan asagi yenilendi. Ermenek'in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde 28 Ekim Sali günü Has Sekerler Madencilik Sirketine ait kömür ocaginda, eski ocakta biriken suyun basmasi sonucu mahsur kalan 18 isçi hayatini kaybetti. Facianin ardindan baslasan ve 38 gün süren kurtarma çalismalarinda 18 isçinin cesetleri ocaktan çikartildi. 18 Isçiden Kazanci Beldesi Gökçeler Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babasi 39 yasindaki Tezcan Gökçe'nin babasi 75 yasindaki Recep Gökçe, oglunun cenaze töreninde yirtik kara lastik ayakkabisiyla katilmasiyla yürekleri daglayarak gündeme gelmisti. Esi 74 yasindaki Ayse Gökçe de kurtarma çalismasi sürdügü sirada 'Oglum yüzme bilmez ki, suyun içinde ne yapti' sözleriyle Türkiye'yi aglatmisti.

Recep Gökçe'nin ölen oglu Tezcan Gökçe ile bitisik olan evi Kanal D'de yayinlanan 'Evim Sahane' programi tarafindan yenilendi. Alt kati Kiler olarak kullanilan 2 katli evin disi sivanarak pencereleri degistirildi. Recep Gökçe'ye ait olan evin ahsap merdivenleri yenilendi. Evin içerisi sark odasi seklinde dösendi ve içerisine banyo ve tuvalet yapildi. Hemen bitisiginde bulunan ve Tezcan Gökçe'nin esi Ayse Gökçe'nin 2 çocuguyla birlikte oturdu evin içerisi ise tamamen degistirildi. Iç duvarlari sivanarak boyanan, kapilari da degistirilen eve ankastre mutfak yapildi. Tuvalet ve dusa-kabin yapilan evde kapilarda yenilendi.
KESKE ESIM ÖLMESEYDIDE BIZ BERABER YAPTIRSAYDIK
Maden faciasinda hayatini kaybeden 34 yasindaki esi Ayse Gökçe, sunlari söyledi:
"Özel bir televizyon programindan geldiler ve evimizin tüm eksikliklerini tamamladilar. Biz Tezcan ile 11 yillik evliydik. O ocakta çalisti ben de evde hayvanlarimiza bakarak evimizi yavas yavas yaptirdik. Eksikliklerimizi de zamanla gideriyorduk. Ama bu facia yasandi ve esim hayatini kaybetti. Keske bu facia yasanmasaydi da evimiz yenilenmeseydi. Biz esimle birlikte yavas yavas eksiklikleri beraber giderebilseydik." dedi.
Kayinpederi Recep Gökçe'nin evinin içerisinin de sark odasi seklinde dösendigini ve banyo ve tuvaletinin de içeriye yeniden yapildigini anlatti.
OTURMAK NASIP OLMADI
Tezcan Gökçe'nin akrabasi olan Emine Gökçe ise "Tezcan, evini yaptirirken yaptigi borçlari ödemek için madende çalisiyordu. Gitti ve bir daha gelmedi. Evinin pencerelerini de yenilemisti. Kazadan bir hafta önce degistirmisti. Ama oturmak nasip olmadi." diye konustu.
BU YARDIMLARIN ÖLMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKIR
Bazi insanlarin öldükten sonra hatirlanildigini anlatan akrabasi 32 yasindaki Gülay Gökçe ise, sunlari söyledi: "Bu mahalle de yasayanlarin durumlari hep ayni. Benim de esimin isi ve sigortasi yok. Bizimde ihtiyaçlarimiz var. Nereye basvuracagiz. Ancak ailemizden biri ölünce mi verecekler. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'nin insanlariyiz. Bizim de oyumuz var. Ölünce mi haberleri oluyor. Hükümet yetkilileri bizi sadece oy zamani taniyorlar. Oyumuzu aliyorlar bir gidiyorlar 5 yil sonra tekrar oy için kapimiza geliyorlar. Fakir insanlari önceden tespit etsinler. Öldükten sonra bu tür yardimlari yapmasinlar. Türkiye'de çok zengin ve aylik gelirleri çok yüksek insanlar var. Biz köylüyüz ve fakiriz. Bizleri geride birakmasinlar." (DHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet ertural
mehmet ertural - 5 yıl Önce

Bana recep amcanin yasadigi yerin adresini mail adresime yazabilirmisiniz. Cok sevinirim
Mail adresim: [email protected]

SIRADAKİ HABER

banner284